Poșta anunță că a depus plângere penală împotriva inspectorilor Finanțelor, după un control considerat abuziv

Poșta anunță că a depus plângere penală împotriva inspectorilor Finanțelor, după un control considerat abuziv
scris 5 mar 2016

Poșta Română a depus plângere penală, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, împotriva unor inspectori din Ministerul Finanțelor, după ce aceștia au efectuat un amplu control la sediul Poștei și au constatat cheltuieli fără bază legală și neîncasări de venituri, control pe care operatorul poștal îl consideră însă abuziv. Poșta a transmis explicațiile după ce Profit.ro a anunțat, prezentând un document guvernamental, că Ministerul de Finanțe a depus sesizări penale în cazul a trei companii de stat, respectiv Poșta Română, Transelectrica și SMART, filială a Transelectrica.

Poșta arată că, la sfârșitul anului 2014 și începutul anului 2015, a fost vizată de un amplu control din partea Direcției Generale de Inspecție Economico-Financiară din Ministerul Finanțelor, fiind verificate mai multe perioade și întocmite mai multe rapoarte de inspecție fiscală.

Poșta afirmă că activitatea de control a fost înfăptuită "în mod abuziv" și fără a ține seama de motivațiile, argumentele și înscrisurile doveditoare prezentate de companie, motiv pentru care a formulat o plângere penală împotriva inspectorilor și a atacat pe cale administrativă actele de control, la Curtea de Apel București.

Potrivit Poștei, Curtea de Apel a admis acțiunea și a anulat actele administrative.

Profit.ro a anunțat, vineri, citând un document guvernamental, că Ministerul de Finanțe a făcut sesizări penale în cazul a trei companii de stat, Poșta Română, Transelectrica și SMART, filială a Transelectrica, după ce, în urma controalelor, a constatat cheltuieli fără bază legală și neîncasarea de venituri proprii. Nereguli au fost descoperite și la SRTV. 

EXCLUSIV Poștașul nu mai sună de două ori, cu pensia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Poștașul nu mai sună de două ori, cu pensia

Conform documentului, în cazul Poștei Române, au fost depistate venituri proprii necalculate, neînregistrate și neîncasate de 298,5 milioane lei și cheltuieli fără bază legală de 36,64 milioane lei.

Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea, în proporție de 25%.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
posta
control
inspectori
abuziv