Prețul aurului crește din cauza controverselor provocate de Donald Trump

Prețul aurului crește din cauza controverselor provocate de Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2017

Prețul aurului este în creștere, miercuri, pentru a cincea ședință consecutiv, investitorii renunțând la plasamentele în dolari din cauza controverselor provocate de președintele american Donald Trump, care amintesc de scandalul Watergate din anii 1970, soldat cu demisia lui Richard Nixon, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Președintele trece probabil prin cea mai dificilă perioadă a mandatului său”, a declarat Naeem Aslam, analist șef la Think Markets U.K, scrie News.ro.

El a arătat că investitorii se întreabă probabil dacă există posibilitatea unei proceduri de suspendare împotriva președintelui american, care ar afecta serios încrederea de pe piețele financiare.

Cotația aurului cu livrare imediată a urcat miercuri cu până la 0,6%, la 1.245,07 dolari uncia, cel mai ridicat nivel atins din 3 mai, fiind ulterior tranzacționat la Londra la 1.243,78 dolari uncia.

Aurul înregistrează în acest fel cea mai lungă perioadă de creștere din ultima lună, iar avansul de la începutul acestui an a ajuns la 8,4%.

ASF a anunțat tarifele de referință pentru polițele RCA. Exemple de tarife - de la 500 lei la peste 7.300 lei CITEȘTE ȘI ASF a anunțat tarifele de referință pentru polițele RCA. Exemple de tarife - de la 500 lei la peste 7.300 lei

În schimb, indicele Bloomberg Dollar Spot a coborât la cel mai redus nivel după luna noiembrie.

Prețul aurului a urcat după ce Trump l-a concediat săptămâna trecută pe directorul FBI, James Comey, și în urma relatărilor că a oferit Rusiei informații confidențiale. Ulterior a apărut informația că Trump i-a cerut lui Comey, în februarie, să renunțe la investigarea unui fost consilier pentru securitate națională, ridicând întrebări dacă a obstrucționat justiția.

Problemele par să atragă atenția administrației americane de la politicile de susținere a creșterii economice și aduc aminte de fostul președinte Nixon, care a demisionat în urma scandalului Watergate.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
aur