Procurorii germani au confiscat bitcoin de 60 de milioane de dolari, dar nu au acces la bani pentru că...nu știu parola

Procurorii germani au confiscat bitcoin de 60 de milioane de dolari, dar nu au acces la bani pentru că...nu știu parola
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 feb 2021

Procuratura germană a confiscat bitcoin în valoare de circa 60 de milioane de dolari de la un bărbat condamnat la închisoare pentru că a obținut ilegal criptomonedele. Autoritățile au însă o problemă: nu reușesc să obțină acces la bani, deoarece nu au parola portofelului digital.

Urmărește-ne și pe Google News

Bărbatul a fost condamnat la peste 2 ani de închisoare și, între timp, eliberat, însă a refuzat să ofere parola prin care autoritățile ar putea accesa cele 1.700 de monede bitcoin, potrivit procuraturii din Kempten citate de Reuters.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

"L-am întrebat, dar a refuzat să ne spună. Este posibil să nu știe (parola -n.red)", a declarat procurorul Sebastian Murer, pentru Reuters.

Bărbatul a ajuns la închisoare deoarece, cu ajutorul unui soft special, a "minat" bitcoin, fără permisiune, de pe computerele victimelor.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Monedele bitcoin sunt păstrate într-un portofel digital protejat prin criptare. Autoritățile au blocat accesul la bani pentru persoana condamnată, dar nu reușesc să acceseze monedele, în pofida eforturilor.

La momentul în care bărbatul a fost condamnat, monedele valorau mult sub cifra din prezent. În ultimul an, bitcoin a dărâmat record după record, atingând un maxim istoric de 42.000 de dolari în ianuarie. Deși între timp preț a scăzut ușor, bitcoin se tranzacționează în continuare peste pragul de 35.000 de dolari.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

În 2018, când bărbatul a fost arestat, prețul a oscilat între puțin peste 3.000 de dolari și circa 16.000 de dolari.

Chainanalysis estimează că circa 20% din monedele bitcoin existente sunt blocate în portofele digitale. Reprezentanții firmei de analiză a datelor, citați de CTVNews, spun că șansele de a recupera banii în cazul unei parole uitate sunt "aproape zero".

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
portofel digital
parola portofel digital
parola bitcoin wallet
monede digitale
bitcoin pret
record bitcoin