Raiffeisen Bank a încheiat trimestrul al treilea din 2021 cu un profit net de 645 milioane de lei

Raiffeisen Bank a încheiat trimestrul al treilea din 2021 cu un profit net de 645 milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2021

Raiffeisen Bank a încheiat trimestrul al treilea din 2021 cu un profit net de 645 milioane de lei, cu 11% peste perioada similară din 2020. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză.

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING, Unicredit Bank și Coface, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

"În primele 9 luni ale anului 2021 portofoliul nostru de credite nete a crescut cu 13% (an la an) - 12% la persoane fizice, 17% la IMM și 14% la corporații mari și medii", a spus Steven van Groningen, președinte & CEO Raiffeisen Bank. 

Veniturile operaționale, că și cheltuielile operaționale s-au păstrat aproximativ la același nivel din 2020. Activitatea tranzacțională s-a intensificat în 2021, veniturile din comisioane revenind la nivelurile înregistrate înainte de pandemie. Pe de altă parte, veniturile din dobânzi au fost afectate de deprecierea marjelor de dobândă, în contextul scăderii ratelor de piață și de practicarea unor prețuri competitive pentru a susține clienții și economia. Astfel, creșterea veniturilor băncii a fost de doar 1%, an la an.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Depozitele clienților au ajuns la 46,5 miliarde de lei în T3 2021, o creștere cu 14% față de 30 septembrie 2020. 

Soldul creditelor nete acordate IMM la T3 2021 a marcat o creștere importantă de 17 %, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, susținută de programul IMM Invest, dar și de programele Fondului European de Investiții (EIF).  

De asemenea, banca se pregătește pentru implementarea unor noi instrumente financiare ce vor fi lansate de către Instituțiile Financiare Internaționale prin Planul Național de Redresare și Reziliența, cu scopul de a îmbunătăți accesul la finanțare al IMM-urilor și a le acordă sprijin în procesul de tranziție către modele de afaceri sustenabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
profit