Randamentele obligațiunilor italiene au urcat peste cele ale Greciei, pentru prima dată din 2008

Randamentele obligațiunilor italiene au urcat peste cele ale Greciei, pentru prima dată din 2008
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2019

Randamentele obligațiunilor guvernamentale italiene au urcat joi peste cele ale Greciei, pentru prima dată din 2008, pe fondul incertitudinilor politice din Italia și al implementării reformelor economice de către autoritățile de la Atena, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Randamentele bondurilor guvernamentale elene pe zece ani erau cu 5,1 puncte de bază mai scăzute decât cele ale Italiei, după ce la începutul anului randamentele Greciei erau cu 164 puncte de bază mai ridicate decât cele italiene. De la criza din 2008, randamentele bondurilor guvernamentale elene erau mai ridicate decât cele ale Italiei, scrie Agerpres.

Grupul UniCredit, creștere de peste 20% a profitului în România CITEȘTE ȘI Grupul UniCredit, creștere de peste 20% a profitului în România

Randamentele bondurilor arată valoarea dobânzii pe care trebuie să o plătească un guvern investitorilor pentru a se împrumuta. Grecia și Italia au cel mai ridicat nivel al datoriei raportat la PIB din zona euro dar, spre deosebire de Atena, Roma nu a solicitat un pachet de asistență financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
randamente
italia
grecia