RECORD Euro depășește 4,55 lei și atinge cel mai mare nivel din ultimii aproape 4 ani

RECORD Euro depășește 4,55 lei și atinge cel mai mare nivel din ultimii aproape 4 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2017

Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,5512 lei/euro, în creștere cu 0,3% față de nivelul din ședința precedentă și nivel maxim din 7 iunie 2013, deprecierea abruptă a leului fiind surprinzătoare pentru analiști, care se așteptau ca BNR să intervină la pragul de 4,54 lei/euro, considerat limită superioară a zonei de echilibru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marți, BNR a afișat un curs de 4,5362 lei/euro.

În regiune, zlotul și forintul nu aveau o direcție clară în raport cu euro. Deprecierea abruptă a leului i-a surprins pe analiști, chiar dacă a venit pe fondul unor cumpărări mai mari de valută.

"Apetitul de cumpărare pentru EUR/RON a continuat, iar perechea a găsit puțină rezistență chiar și după ce s-a tranzacționat peste nivelul maxim al zonei de echilibru a BNR, asa cum este ea percepută. Am observat anul acesta că guvernatorul BNR sugera că intervalul EUR/RON s-a mutat puțin mai sus, de la 4,38-4,54 înainte", estima un raport al ING Bank, publicat miercuri.

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a urcat de la 4,2906 lei la 4,3105 lei.

Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București, dar și pentru corporatiști: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar CITEȘTE ȘI Perspective sumbre pentru locuitorii unor cartiere din București, dar și pentru corporatiști: Mai multe stații de metrou vor fi închise temporar

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elvețian a crescut la 4,2541 lei, de la 4,2296 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
curs euro
curs valutar