Rezerva Federală investighează rolul Deutsche Bank în schema de spălare de bani din Rusia de la Danske Bank

Rezerva Federală investighează rolul Deutsche Bank în schema de spălare de bani din Rusia de la Danske Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2019

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite investighează rolul jucat de Deutsche Bank într-o schemă de spălare de bani din Rusia în care a fost implicată alături de banca daneză Danske Bank, potrivit unui articol publicat miercuri de Bloomberg, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Investigația Fed se află în fază incipientă, potrivit unor surse apropiate situației, scrie News.ro.

Banca centrală americană investighează dacă divizia din New York a Deutsche Bank a monitorizat corect transferul de fonduri pe care le-a efectuat în numele Danske de la filiala acesteia din Estonia.

Economia Turciei încetinește, dar nu sunt semne de contracție, potrivit ministrului de Finanțe CITEȘTE ȘI Economia Turciei încetinește, dar nu sunt semne de contracție, potrivit ministrului de Finanțe

Acțiunile Deutsche Bank sunt în declin cu 1,8%, în timp ce indicele german Dax este în scădere cu 0,6%.

Reprezentanții Deutsche Bank au refuzat să comenteze.

Directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, a declarat săptămâna trecută că banca efectuează o investigație internă referitoare la cazul Danske și că nu are indicii al unui comportament incorect al băncii pe care o reprezintă.

Deutsche Bank colaborează cu Rezerva Federală, potrivit Bloomberg.

Danske este investigată pentru plăți suspecte în valoare totală de 200 de miliarde de euro, efectuate din 2007 până în 2015, iar o sursă cu informații directe legate de acest caz a declarat pentru Reuters că Deutsche Bank a ajutat la procesarea majorității acestor plăți.

Un director cu rol executiv al Deutsche Bank a spus că banca a avut doar un rol secundar, în calitate de bancă corespondentă, ceea ce i-a limitat informațiile referitoare la oamenii din spatele tranzacțiilor.

În 2017, Fed s-a aflat între autoritățile de reglementare care au amendat Deutsche Bank cu aproape 700 de milioane de dolari din cauza controlului slab care a permis spălarea de bani din Rusia. O investigație a Departamentului de Justiție al Statelor Unite este încă în desfășurare.

În noiembrie 2018, Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, a fost supusă unei alte acuzații de spălare de bani. Poliția a percheziționat birourile tuturor membrilor board-ului băncii, în cadrul unei operațiuni de două zile și a investigației referitoare la acuzațiile de spălare de bani, legată de documentele Panama Papers.

Deutsche Bank a anunțat că nu a are indicii referitoare la un comportament incorect în acest caz.

În septembrie 2018, autoritatea germană de reglementare BaFin a ordonat Deutsche Bank să ia măsuri pentru a preveni spălarea de bani și finanțarea terorismului și a desemnat firma de audit KPMG ca terță parte pentru evaluarea progreselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerva federala
danske bank
deutsche bank