Scăderi abrupte pe bursele europene din cauza restricțiilor anunțate după descoperirea noii tulpini a coronavirusului

Scăderi abrupte pe bursele europene din cauza restricțiilor anunțate după descoperirea noii tulpini a coronavirusului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 dec 2020

Acțiunile europene încep săptămâna în scădere, ingrijorările investitorilor fiind provocate de noua tulpină a coronavirusului, descoperită  în Marea Britanie, care a condus deja la instituirea unor noi restricții. Totodată, aversiunea la risc este alimentată de un nou eșec al negocierilor pentru un acord post-Brexit între Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu aproape 2% în jurul orei 11:30 (ora României).

CAC 40 (Paris) scade cu 2,44%, DAX (Frankfurt) pierde 2,25%, iar FTSE 100 (Londra) coboară cu 1,33%.

Acțiunile din sectorul turistic scad cel mai abrupt, cu peste 4%, în contextul în care mai multe state, inclusiv România, au suspendat zborurile dinspre și înspre Marea Britanie. TUI scade cu 6,6%, iar IAG (compania-mamă a British Airways) pierde 8,7%.

Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, pregătește listarea la bursă CITEȘTE ȘI Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, pregătește listarea la bursă

La București, indicele BET scade cu 0,78%.

Săptămâna trecută, Regatul Unit a indentificat o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2. În weekend, autoritățile britanice au anunțat că noua tulpină a coronavirusului descoperită recent se răspândește mai rapid. Noua tulpină de SARS-CoV-2 a determinat guvernul britanic să introducă de urgență măsuri de izolare duminică pentru 16 milioane de locuitori din Londra și sud-estul Angliei.

În plus, aversiunea la risc este alimentată de ratarea unui nou termen limită pentru un acord post-Brexit.

Negocierile legate de un acord post-Brexit între Marea Britanie și UE, pentru care un termen limită stabilit anterior a expirat duminică, s-au încheiat din nou fără o concluzie. Neînțelegerile legate de drepturile pentruy pescuit persistă, astfel că cele două părți au agreat să continue discuțiile și astăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
tulpina noua
anulare zboruri
brexit