Scăderi puternice pe Wall Street înainte ca rezultatele giganților din tehnologie să reaprindă optimismul

Scăderi puternice pe Wall Street înainte ca rezultatele giganților din tehnologie să reaprindă optimismul
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 apr 2023
Principalii indici de pe Wall Street au avut marți cele mai mari scăderi din această lună, în condițiile în care o prognoză negativă a UPS a exacerbat îngrijorările investitorilor privind încetinirea economiei americane, iar retragerea depozitelor la banca regională First Republic Bank a sporit temerile privind sănătatea sectorului bancar.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
S&P 500 a scăzut cu 1,58%, iar Dow Jones, cu 1,01%. Nasdaq Composite a pierdut aproape 2%. Microsoft și Alphabet au scăzut cu 2,58% și respectiv 2% înainte de publicarea rezultatelor financiare peste așteptări. Pre-market, ambele companii cresc miercuri, Microsoft având un avans important, de peste 7%.
One United Properties distribuie dividende de 37 milioane lei în contul semestrului II al anului trecut CITEȘTE ȘI One United Properties distribuie dividende de 37 milioane lei în contul semestrului II al anului trecut

Acțiunile United Parcel Service au scăzut cu 10%, cea mai mare pierdere zilnică din iulie 2006, după ce compania de curierat a prognozat venituri pentru întregul an la limita inferioară a obiectivului său anterior.

Acest lucru a contribuit la scăderea indicelui sectorial Dow Jones Transport Average cu 3,6%, cea mai mare scădere zilnică din septembrie.
 
Îngrijorătoare au fost și datele care arată că încrederea consumatorilor americani a scăzut în aprilie la minimul ultimelor nouă luni.
 
"Investitorii au încercat cu curaj să nu-și piardă cumpătul în mijlocul unei săptămâni cu câștiguri și date economice importante", a declarat Carol Schleif, director de investiții la BMO Family Office, citat de presa internațională.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua