Șeful BCE a sugerat că instituția ar putea începe restrângerea programului de stimulare

Șeful BCE a sugerat că instituția ar putea începe restrângerea programului de stimulare
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2017

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi a sugerat, marți, că instituția se apropie de restrângerea programului monetar de stimulare, datorită intensificării activităților economice în zona euro, dar a avertizat față de oprirea bruscă a acestuia, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comentariile făcute de Draghi la o conferință din Portugalia au fost făcute într-o perioadă în care investitorii urmăresc cu atenție un semn că BCE se pregătește să retragă politicile controversate, cum este programul de achiziții lunare de obligațiuni în valoare de 60 de miliarde de euro, scrie News.ro.

Draghi a spus că politicile de stimulare au efect și vor fi retrase treptat, pe măsură că creșterea economică va accelera. Totuși, el a avertizat că orice fel de ajustare trebuie să aibă loc treptat și numai stunci când îmbunătățirea dinamicii va fi suficient de sigură.

Val de căldură și disconfort accentuat, în aproape toată țara, în următoarele zile. Joi, vor fi până la 40 de grade CITEȘTE ȘI Val de căldură și disconfort accentuat, în aproape toată țara, în următoarele zile. Joi, vor fi până la 40 de grade

Investitorii au interpretat comentariile ca un semnal că BCE se apropie de reducerea măsurilor monetare de stimulare.

Randamentul obligațiunilor guvernamentale din zona euro a urcat în urma discursului, în timp ce euro s-a apreciat cu peste jumătate de cent față de dolar, la 1,1257 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
mario draghi
bce