Societe Generale este investigată în Marea Britanie pentru acuzații de mită în Libia

Societe Generale este investigată în Marea Britanie pentru acuzații de mită în Libia
scris 15 mai 2017

Biroul pentru Fraude Grave din Marea Britanie a solicitat documente în cadrul unei investigații legată de un conflict dintre Societe Generale și Autoritatea pentru Investiții din Libia (LIA), după ce banca franceză a acceptat să plătească 963 de milioane de euro pentru închiderea unui proces civil legat de dare de mită, transmite Bloomberg.

Un avocat al LIA a spus luni, în timpul unei audieri la un tribunal din Londra, că  biroul anti-fraudă, care se ocupă de criminalitatea economică, a dat Societe Generale termen până în iunie să furnizeze documentele legarte de acest caz, scrie News.ro.

Societe Generale și LIA au încheiat disputa legată de cinci tranzacții care au avut loc în perioada 2007-2009, cu câteva ore înainte de începerea unui proces, în această lună.

Eugen Nicolăescu, votat viceguvernator BNR. Angajat la Flora și Athenee Palace, ministru al Sănătății în două guverne CITEȘTE ȘI Eugen Nicolăescu, votat viceguvernator BNR. Angajat la Flora și Athenee Palace, ministru al Sănătății în două guverne

Interesul biroului britanic anti-fraudă este o evoluție nedorită de Societe Generale în acest caz, în care un grup de directori ai băncii au depus mărturie în condiții de confidențialitate, pentru a nu se incrimina.

Departamentul de Justiție din Statele Unite a investigat la rândul său bănci, fonduri de investiții și de hedging, care ar fi încălcat legislația anti-mită în afacerile cu LIA.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
mita
libia