Societe Generale raportează al doilea trimestru consecutiv de pierderi

Societe Generale raportează al doilea trimestru consecutiv de pierderi
scris 3 aug 2020

Grupul bancar francez Societe Generale a raportat al doilea trimestru consecutiv de pierderi, de 1,26 miliarde de euro, după ce a înregistrat o depreciere a valorii diviziei sale de tranzacționare, pe care încearcă să o reorganizeze, în contextul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

A treia mare bancă din Franța după capitalizarea de piață a anunțat că va reduce profilul de risc al diviziei sale de tranzacționare, o mutare care va duce la venituri pierdute între 200 și 250 milioane de euro, scrie Agerpres.

Problemele cu care se confruntă SocGen vor pune presiune pe directorul general Frederic Oudea, care încearcă să majoreze profitabilitatea.

Amazon a obținut aprobare pentru lansarea propriei constelații de sateliți CITEȘTE ȘI Amazon a obținut aprobare pentru lansarea propriei constelații de sateliți

În trimestrul doi din 2020 au scăzut cu 80% veniturile din tranzacțiile cu instrumente de capitaluri proprii și au crescut cu 38% veniturile din instrumente cu venit fix.

"Grupul va continua să-și adapteze activitățile la noul mediu de criză post-COVID, extinzând în special eforturile de reducere a costurilor", a afirmat Oudea.

SocGen a înregistrat în trimestrul doi un declin de 15,7% a veniturilor, la 5,3 miliarde de euro, în timp ce analiștii intervievați de Reuters se așteptau la 5,44 miliarde de euro.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
banca