Statele membre UE aproape de un acord pentru un plan mai strict privind creditele bancare neperformante

Statele membre UE aproape de un acord pentru un plan mai strict privind creditele bancare neperformante
scris 26 oct 2018

Statele membre ale Uniunii Europene sunt aproape de un acord cu privire la reguli mai stricte pentru băncile împovărate cu credite bancare neperformante, potrivit diplomaților și documentelor consultate de Reuters. În plus, planul prevede că băncile vor avea la dispoziție mai puțin timp pentru a-și constitui rezerve cu care să se protejeze împotriva noilor credite neperformante.

Băncile din zona euro nu și-au revenit încă de pe urma crizei financiare din 2008, iar în acest an acțiunile lor au scăzut cu peste 20%, în timp ce în cazul băncilor italiene este vorba de un declin de aproape 30%, după formarea unui Guvern eurosceptic în luna iunie, scrie Agerpres.

RAPORT 86% dintre responsabilii cu securitatea IT din companii spun că breșele sunt inevitabile CITEȘTE ȘI RAPORT 86% dintre responsabilii cu securitatea IT din companii spun că breșele sunt inevitabile

Dacă vor fi adoptate, noile reguli ar putea să creeze probleme băncilor. Potrivit unei propuneri consultate de Reuters, băncile ar avea la dispoziție doar șapte ani, nu opt cum se discuta până acum, să pună deoparte rezerve cu care să acopere în întregime noile credite neperformante susținute de garanții.

viewscnt
Afla mai multe despre
credite bancare neperformante
ue