Ștefan Nanu, Trezoreria Statului: Există discuții ca doar populația cu anumite venituri să beneficieze de Prima Casă

Ștefan Nanu, Trezoreria Statului: Există discuții ca doar populația cu anumite venituri să beneficieze de Prima Casă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2017

Ministerul Finanțelor și Banca Națională a României analizează oportunitatea introducerii unor criterii legate de venituri pentru cei care vor beneficia pe viitor de programul "Prima Casă", însă acest lucru nu se va aplica începând de anul viitor, a declarat, vineri, Ștefan Nanu, directorul general al Trezoreriei Statului, prezent la o dezbatere pe teme imobiliare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a amintit că o primă modificare a programului a fost făcută anul acesta, când a fost introdusă o garantare cu 50% pentru achiziția unei locuințe noi, iar, pentru celelalte, garanția a fost decisă la 40%, scrie Agerpres.

ING Bank lansează Business Credit Card, produs pentru Microîntreprinderi și IMM-uri, cu o limită de până la 35.000 lei CITEȘTE ȘI ING Bank lansează Business Credit Card, produs pentru Microîntreprinderi și IMM-uri, cu o limită de până la 35.000 lei

"Măsura unei targetări sociale ar face ca, practic, în plafoane chiar mai mici decât cele actuale, să putem acorda garanții și să facilităm accesul la creditele ipotecare targetat pentru anumite segmente sociale, bineînțeles, luând în calcul și riscurile care provin", a susținut șeful Trezoreriei.

Programul Prima Casă rămâne în continuare atractiv pentru cei care vor să achiziționeze o locuință pe credit, în principal din cauza avansului foarte redus, de numai 5%.

Anul acesta programul Prima Casă are un plafon de 2,5 miliarde de lei. Anul viitor, suma va scădea la 2 miliarde de lei, nivel care se va menține și în perioada 2019-2020. În anul 2021, programul va avea alocată suma de 1,5 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
stefan nanu
prima casa