Tesla vrea să vândă acțiuni de 5 miliarde dolari, cea mai mare ofertă de la listarea companiei

Tesla vrea să vândă acțiuni de 5 miliarde dolari, cea mai mare ofertă de la listarea companiei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 sep 2020

Tesla a lansat, marți, o ofertă publică de acțiuni în urma căreia vrea să strângă până la 5 miliarde de dolari de la investitori, cel mai mare program de vânzare de acțiuni derulat de companie de la listarea pe bursa de la New York.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul american de mașini electrice a anunțat că va vinde acțiuni “din când în când” la prețul pieței, semnând, în acest sens, un acord de distribuție cu 10 bănci majore, printre care Goldman Sachs și Barclays.

În funcție de prețul de 498,32 dolari la care au închis acțiunile luni, Tesla ar putea vinde peste 10 milione de acțiuni în cadrul programului, reprezentând puțin peste 1% din capitalul social.

GRAFIC Acțiunile Socep Constanța scad cu 10% pe bursă după ce compania a raportat o prăbușire de 9 ori a profitului net semestrial CITEȘTE ȘI GRAFIC Acțiunile Socep Constanța scad cu 10% pe bursă după ce compania a raportat o prăbușire de 9 ori a profitului net semestrial

Tesla va folosi fondurile pentru a-și consolida bilanțul și în scopuri corporative generale. Compania vrea să își majoreze considerabil producția de mașini în unitățile existente și să construiască două noi uzine, în Germania și SUA, scrie Reuters.

Titlurile companiei s-au depreciat cu până la 3% în urma anunțului privind vânzarea de acțiuni, inversând un avans de aproape 8% consemnat în tranzacțiile premarket.

Luni, prețul acțiunilor Tesla a crescut cu 12,6%, la un nou maxim record, în prima zi după o operațiune de divizare a acestora în proporție de 5 la 1, pentru a le face mai atractive pentru micii investitori.

De la începutul anului, acțiunile Tesla s-au apreciat cu 485%, conferind companiei o valoare de piață de 464,3 miliarde de dolari. În funcție de acest reper, Tesla este cel mai mare producător auto la nivel mondial și a șaptea mare companie listată la bursa de la New York.

Creșterea spectaculoasă de pe bursă l-a propulsat pe directorul general și cofondatorul companiei, Elon Musk, în Top 5 cei mai bogați miliardari din lume, alături de Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg și francezul Bernard Arnault.

Musk deține o participație de aproximativ 20% la Tesla, fiind creditat la acest moment cu o avere de 115 miliarde de dolari în Indicele Miliardarilor calculat de Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla vanzare actiuni
oferta actiuni
strangere capital
elon musk