Vicepreședintele Băncii Centrale americane demisionează din funcție, cu 10 luni înainte să i se încheie mandatul

Vicepreședintele Băncii Centrale americane demisionează din funcție, cu 10 luni înainte să i se încheie mandatul
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2017

Vicepreședintele Băncii Centrale americane, Federal Reserve, Stanley Fischer, a anunțat miercuri că demisionează – o decizie neașteptată care îi va oferi lui Donald Trump oportunitatea de a alege, în curând, unul dintre principalii responsabili ai instituției, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Vă scriu pentru a vă informa că, din motive personale, intenționez să demisionez din Consiliul de Guvernatori al Bănci Centrale, începând din sau în jurul datei de 13 octombrie 2017”, a scris el într-o scrisoare adresată președintelui american și publicată miercuri.

Fischer, în vârstă de 73 de ani, face parte din Consiliul de Guvernatori al Fed din mai 2014 și a contribuit la punerea bazelor politicii monetare moderne. Mandatul său trebuia să se încheie, teoretic, în ianuarie 2020, iar cel de viceguvernator în iunie 2018, scrie News.ro.

Parlamentarii solicită procesatorilor de plăți și băncilor să reducă tarifele, pentru a nu ridica pragul obligatoriu pentru acceptarea plății cu cardul de la 10.000 la 50.000 euro CITEȘTE ȘI Parlamentarii solicită procesatorilor de plăți și băncilor să reducă tarifele, pentru a nu ridica pragul obligatoriu pentru acceptarea plății cu cardul de la 10.000 la 50.000 euro

Anterior, el a fost guvernator al băncii centrale a Israelului, din 2005 până în 2013, și numărul doi din Fondul Monetar Internaționale din septembrie 1994 până în august 2001.

viewscnt
Afla mai multe despre
stanley fischer
federal reserve