Firma de avocatură Stratulat Albulescu obține o hotărâre de aproximativ 1 milion de euro, emisă de Curtea de Apel București într-o acțiune formulată de Romprest împotriva Ministerului Fondurilor Europene

Firma de avocatură Stratulat Albulescu obține o hotărâre de aproximativ 1 milion de euro, emisă de Curtea de Apel București într-o acțiune formulată de Romprest împotriva Ministerului Fondurilor Europene
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 14 aug 2020

Firma de avocatură Stratulat Albulescu a reprezentat cu succes Compania Romprest Service S.A. („Romprest”), unul dintre liderii români pe piața serviciilor de salubritate, obținând o hotărâre notabilă, emisă de către Curtea de Apel București, prin care se anulează atât procesul-verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a creanțelor bugetare, cât și decizia corespunzătoare emisă în anul 2018 în baza acordului de finanțare AMPOSDRU. De asemenea, instanța a obligat pârâtul (Ministerul Fondurilor Europene) să restituie reclamantei suma de 4.724.889,90 lei (973.935,41 euro), precum și să plătească acesteia dobânda legală aferentă, începând cu data introducerii cererii de chemare în judecată până la data achitării efective.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatul este unul excelent, obținut în urma unui proces desfășurat pe parcursul a mai bine de 2 ani, acțiunea de chemare în judecată fiind introdusă la începutul anului 2018. Decizia este semnificativă, în primul rând prin prisma valorii disputate, precum și prin faptul că decizia confirmă totodată și veridicitatea cheltuielilor cu salariile și autenticitatea documentelor care au fost puse în discuție și verificate în cadrul procesului.

Roxana Catea, Managing Associate în cadrul departamentului de Litigii al Stratulat Albulescu, declară: "A fost un litigiu dificil din punct de vedere tehnic, care a durat mai bine de doi ani. Echipa de litigii Stratulat Albulescu a reprezentat cu mândrie compania Romprest pe tot parcursul procesului și ne bucuram că, în final, Curtea de Apel București a ajuns la o concluzia corectă".

Romprest (www.romprest.ro) este unul dintre liderii din Romania în Facility Management, care oferă o gamă variată de servicii în patru sectoare principale: (a) servicii profesionale de curătenie și întreținere pentru spații comerciale și industriale; (b) managementul deșeurilor, salubrizare municipală și căi publice (c) arhitectura peisagistică și (d) servicii profesionale de deratizare și dezinsectie. Cu peste 6.000 de angajați, obiectivul Romprest este acela de a-și menține poziția de lider pe piața serviciilor de profil și de a funcționa în permanență ca o entitate dinamică, de succes și respectabilă.

Ministerul Fondurilor Europene este autoritatea de specialitate din România prin intermediul căreia sunt gestionate fondurile structurale și de investiții europene 2014-2020 (fonduri ESI), instrumentele structurale 2007-2013 și mecanismele financiare în spațiul economic european și norvegian. Astfel, instituția este punctul principal de contact cu Comisia Europeană pentru fondurile ESI, asigura relațiile cu Comisia și coordonează autoritățile care au un rol în gestionarea fondurilor, coordonează dezvoltarea și modificarea fondurilor operaționale, monitorizează etapele de implementare ale programului, coordonează evaluarea implementării fondurilor si coordonează comunicarea între fondurile ESI din România.

Echipa Stratulat Albulescu care a asigurat asistența juridică și reprezentarea companiei Rompresteste alcătuita din Roxana Catea, Managing Associate și Andreea Stanciu, Associate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stratulat albulescu
curtea de apel bucurești
romprest