Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ia în considerare să depună mărturie în fața Senatului SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ia în considerare să depună mărturie în fața Senatului SUA
scris 9 aug 2018

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, care se află în exil la ambasada Ecuadorului din Londra de șase ani, ia în considerare o ofertă de a depune mărturie în fața Comitetului de Servicii Secrete al Senatului SUA pentru a discuta despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, conform avocatului său, scrie Reuters.

„Cererea Comitetului confirmă interesul lor în a afla mărturia domnului Assange”, a declarat Jennifer Robinson, avocatul lui Assange, arată news.ro.

„Comitetul i-a cerut să apară în persoană la o dată și un loc care să convină ambelor părți. Luăm în considerare oferta dar trebuie să ne asigurăm că siguranța domnului Assange este garantată”, a adăugat aceasta.

FOTO BCR a pus în testare beta platforma digitală George CITEȘTE ȘI FOTO BCR a pus în testare beta platforma digitală George

Miercuri, WikiLeaks a publicat o scrisoare despre care a precizat că este de la comitet, în care lui Assange i se cere să fie prezent pentru un interviu cu ușile închise.

Assange locuiește în ambasada Ecuadorului în Marea Britanie de când a primit azil în 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia, unde este acuzat de viol și hărțuire sexuală, acuzații care au fost ulterior retrase.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
assange
congres