Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ia în considerare să depună mărturie în fața Senatului SUA

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ia în considerare să depună mărturie în fața Senatului SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2018

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, care se află în exil la ambasada Ecuadorului din Londra de șase ani, ia în considerare o ofertă de a depune mărturie în fața Comitetului de Servicii Secrete al Senatului SUA pentru a discuta despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, conform avocatului său, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Cererea Comitetului confirmă interesul lor în a afla mărturia domnului Assange”, a declarat Jennifer Robinson, avocatul lui Assange, arată news.ro.

„Comitetul i-a cerut să apară în persoană la o dată și un loc care să convină ambelor părți. Luăm în considerare oferta dar trebuie să ne asigurăm că siguranța domnului Assange este garantată”, a adăugat aceasta.

FOTO BCR a pus în testare beta platforma digitală George CITEȘTE ȘI FOTO BCR a pus în testare beta platforma digitală George

Miercuri, WikiLeaks a publicat o scrisoare despre care a precizat că este de la comitet, în care lui Assange i se cere să fie prezent pentru un interviu cu ușile închise.

Assange locuiește în ambasada Ecuadorului în Marea Britanie de când a primit azil în 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia, unde este acuzat de viol și hărțuire sexuală, acuzații care au fost ulterior retrase.

viewscnt
Afla mai multe despre
assange
congres