Fost șef al Bursei, cooptat în conducerea administrativă a Sphera Franchise Group, operatorul Pizza Hut și KFC

Fost șef al Bursei, cooptat în conducerea administrativă a Sphera Franchise Group, operatorul Pizza Hut și KFC
scris 27 apr 2018

Operatorul lanțurilor de alimentație publică Pizza Hut și KFC pe piața locală, listat recent pe bursă, l-a numit provizoriu, pentru un mandat de 3 luni, în Consiliul de Administrație pe Stere Farmache, fost director general și președinte al BVB, mișcarea, anunțată din februarie, fiind semnată acum.

Nu a venit numai Sphera pe bursă, dar a venit și bursa la Sphera. Compania care operează lanțurile de alimentație publică Pizza Hut, Pizza Hut Delivery, KFC și Taco Bell l-a primit în desemnat ca administrator, membru în Consiliul de Administrație, pe Stere Farmache, cel care a deținut funcția de director general și, ulterior de președinte al Bursei de Valori București timp de 16 ani. Fostul șef de la BVB îl înlocuiește pe cel care a părăsit poziția, omul de afaceri israelian Elyakim Davidai, care a dezvoltat pe piața românească mărcile Pepsi și Burger King.

Grupul american Food Machinery Corporation, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde dolari, a deschis o filială în România CITEȘTE ȘI Grupul american Food Machinery Corporation, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde dolari, a deschis o filială în România

Farmache, care a fost la conducerea BVB în timpul „boom-ului bursier de la jumătatea deceniului trecut, dar care a pierdut poziția de președinte al Bursei în fața lui Lucian Anghel în anul 2012, are un mandat provizoriu de 3 luni la Sphera Franchise Group (SFG), până la numirea unui membru cu mandat deplin în Adunarea Generală a Acționarilor.

Sphera s-a listat la BVB în luna noiembrie a anului trecut în urma unei operațiuni de piață în valoare de 285,12 milioane lei (62,00 milioane euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
sphera franchise
stere farmache
bvb
bursa
kfc
pizza hut
taco bell