FOTO Boc anunță o investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor

FOTO Boc anunță o investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2023

Primarul din Cluj-Napoca Emil Boc a anunțat că recepția lucrările pentru Parcul Feroviarilor, cu o suprafață de peste cinci hectare, va începe în luna ianuarie a anului viitor, fiind vorba de o investiție de peste 9 milioane de euro. Edilul a verificat, împreună cu viceprimarul Dan Tarcea, în teren lucrările la Parcul Feroviarilor, proiectul fiind realizat din fonduri de la bugetul local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

„Am verificat astăzi în teren lucrările la Parcul Feroviarilor alături de domnul viceprimar Dan Tarcea. Proiectul realizat din fonduri de la bugetul local se află în ultima etapă, procedura de recepție urmând a fi demarată în luna ianuarie 2024. În această perioadă se realizează ultimele lucrări la pavilioanele din cadrul parcului, sistemele de alei dinspre strada Feroviarilor, respectiv ultimele ajustări la pasarelele pietonale peste Someș.

Un nou medicament anti-diabet, declarat „descoperirea anului” CITEȘTE ȘI Un nou medicament anti-diabet, declarat „descoperirea anului”

Prin acest proiect parcul redevine una dintre cele mai atractive zone verzi ale Clujului. Obiectivul investiției de peste 9 milioane de euro a constat în amenajarea suprafeței de 5,3 hectare, integrarea malului drept al Someșului mic în arealul de mobilitate și recreere din zonă, dar și modernizarea străzii Parcul Feroviarilor. Parcul devine astfel un spațiu verde primitor și potrivit pentru petrecerea timpului liber”, spune Boc.

FOTO Boc anunță o investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor


El a precizat că proiectul prevede plantarea a 555 arbori, 32.500 arbuști și 5.500 bucăți flori perene, amenajările propuse cuprind alei pietonale de acces pentru toate categoriile de utilizatori, spații plantate cu vegetație, arbori și arbuști, zone de gazon; iluminat general și arhitectural cu sistem LED.

De asemenea, proiectul prevede mobilier urban pentru odihnă sau pentru activități recreative.

Tranzacție - Abatorul Periș și Grupul Cathedral își unesc forțele pentru consolidarea poziției pe piața cărnii din România CITEȘTE ȘI Tranzacție - Abatorul Periș și Grupul Cathedral își unesc forțele pentru consolidarea poziției pe piața cărnii din România

„- Pe latura estică a parcului sunt prevăzute câteva movile din pământ cu gazon și arbori, care delimitează natural parcul de strada Parcul Feroviarilor

- Lacuri de retenție și vegetație - S-au amenajat două lacuri de retenție a apelor pluviale, sub forma a două zone umede. Vecinătățile acestor zone umede sunt amenajate cu vegetație tipică, ce va încuraja dezvoltarea și susținerea unui ecosistem specific.

- E inclusă realizarea a două pasarele pietonale peste râul Someș, care creează noi trasee de traversare a zonei pe direcția est-vest.

FOTO Boc anunță o investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor


- Accesibilizare cu rampe care să asigure accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii”, a adăugat Boc.

FOTO Investiție de 1,5 milioane euro în platforma Independența Sibiu, vechi hale de producție vor fi transformate în hub CITEȘTE ȘI FOTO Investiție de 1,5 milioane euro în platforma Independența Sibiu, vechi hale de producție vor fi transformate în hub

Totodată, malurile râului Someș sunt parte din proiectul de amenajare pe porțiunea din dreptul Parcului Feroviarilor, asigurându-se astfel accesul la apă, a mai spus edilul.

FOTO Boc anunță o investiție de peste 9 milioane de euro în Parcul Feroviarilor


„Practic, râul devine parte componentă a parcului, cu două noi legături pietonale între cele două maluri. Și această amenajare este minim invazivă, cu alei din de piatră, vegetație, gazon, arbori și arbusti, iluminat cu sistem LED și mobilier urban pentru odihnă. Proiectul mai cuprinde pavilioane multifuncționale, sistem de irigații automatizat, toaletă automată - cu acces și pentru persoanele cu dizabilități. Proiectul de modernizare a acestui parc reprezintă rezultatul unui Concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România alături de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Câștigătorul premiului I - contractul de proiectare - desemnat de juriu este Asiza Birou de Arhitectura S.R.L. Lucrările sunt realizate de Asocierea SC Nord Conforest SA & Eco Garden Construct SRL”, a conchis Emil Boc.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
boc
cluj