Grupul danez Rockwool, implicat în renovarea Turnului Eiffel din Paris și a Arenei O2 din Londra, deschide prima fabrică în România, investiție de 50 milioane euro

Grupul danez Rockwool, implicat în renovarea Turnului Eiffel din Paris și a Arenei O2 din Londra, deschide prima fabrică în România, investiție de 50 milioane euro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 nov 2017

Grupul danez Rockwool, unul dintre liderii mondiali în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, implicat anterior și în renovarea Turnului Eiffel din Paris, va construi, în apropiere de Ploiești, prima sa fabrică din România, o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro. La acest moment, grupul danez are în țară doar un birou de vânzări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fabrica de vată minerală bazaltică va fi construită pe un teren de circa 30 de hectare în comuna Ariceștii Rahtivani din județul Prahova, urmând să fie create 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică.

Grupul Rockwool este prezent de aproape 20 de ani în România prin intermediul filialei locale de vânzări. Anul trecut, cu 11 angajați, subsidiara a avut afaceri de 62,2 milioane lei și o pierdere de 4,4 milioane lei, cu un provizion de 195.400 lei.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

La nivel global, grupul a avut vânzări de 2,2 miliarde euro.

Producția de vată minerală bazaltică la noua fabrică este estimată să înceapă în 2019.

STUDIU Asociația Română a Magazinelor Online: 38% dintre produsele vândute offline sunt mai scumpe decât online. La ce produse este cea mai mare diferență CITEȘTE ȘI STUDIU Asociația Română a Magazinelor Online: 38% dintre produsele vândute offline sunt mai scumpe decât online. La ce produse este cea mai mare diferență

În luna februarie, Grupul Rockwool și-a anunțat intenția de a cumpăra teren pentru a-și extinde producția în Statele Unite ale Americii, Suedia și România.

Grupul Rockwool are aproximativ 10.500 de angajați în 38 de țări, și este unul dintre liderii mondiali în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, de la izolarea clădirilor la tavane acustice, soluții ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale folosite în scop industrial și până la izolații eficiente pentru instalații industriale și industria navală.

Grupul operează 27 de fabrici pe trei continente (Europa, America de Nord și Asia) și dispune de o rețea globală de centre de vânzare, distribuitori și parteneri.

Rockwool a fost implicat în proiecte precum renovarea Turnului Eiffel din Paris, a Arenei O2 din Londra, a aeroportului din Hong Kong.

Prima fabrică a grupului a fost ridicată în 1937, lângă Copenhaga, de Gustav Kahler, care a implementat principiul materiei vulcanice în Danemarca.

viewscnt
Afla mai multe despre
rockwool
vata minerala bazaltica