Grupul TeraPlast vrea din nou ajutor de stat. Anul trecut nu a avut succes

Grupul TeraPlast vrea din nou ajutor de stat. Anul trecut nu a avut succes
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2018

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor și totodată cel mai mare procesator de PVC din România, va depune 3 proiecte de investiții, în valoare totală de 15 milioane de euro, în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Depaco, parte din grup, va deschide o unitate de producție de 38.000 metri pătrați în Băicoi (județul Prahova). Depaco va construi, într-o primă fază, 10.000 metri pătrați. Bugetul pentru construcție și creșterea capacității de producție este de 5,2 milioane de euro, din care 1,9 milioane euro ar urma să fie finanțați din ajutor de stat. 

TeraGlass va mai aplica pentru ajutor de stat cu un proiect de investiții de 3,5 milioane de euro, pentru un flux nou de producție de ferestre și uși termopan, complet automatizat, care va contribui, deopotrivă, la creșterea capacității de producție și a productivității muncii. Această investiție vine ca urmare a creșterii cererii pentru produse TeraGlass.

America, destinația preferată pentru cei care caută de muncă. TOP 10 țări unde sunt căutate job-uri bine plătite CITEȘTE ȘI America, destinația preferată pentru cei care caută de muncă. TOP 10 țări unde sunt căutate job-uri bine plătite

Valoarea cumulată a ajutorului de stat va fi de până la 6,8 milioane de euro.


Grupul TeraPlast a mai depus în 2017 un proiect în valoare de 13 milioane de euro. Pentru această investiție, contribuția statului ar fi fost de 6,5 milioane de euro, însă proiectul nu a primit aprobare, astfel încât compania a finanțat prima etapă a proiectului – în valoare de 3,5 milioane de euro - din surse proprii.

Și în 2016 a aplicat pentru ajutor de stat.

TeraPlast Bistrița (TRP) a realizat în prima jumătate a acestui an venituri totale de 338,49 milioane lei, cu 97,17% mai mari decât cele de 171,67 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval, cheltuielile cu materiile prime au urcat cu 112,33%, până la 267,18 milioane lei, de la 125,83 milioane lei. O dinamică mai slabă a fost la nivelul cheltuielilor cu beneficiile angajaților. Acestea au crescut cu 72,74%, la 31,18 milioane lei, de la 18,05 milioane lei.

De altfel, președintele Consiliului de Administrație Dorel Goia declara în luna iunie, la începutul luni trecute, în cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori București la 10 ani de la listarea emitentului, că nu este neapărat un neajuns major majorarea salariilor. „Eu nu critic faptul că s-au mărit salariile. Trebuiau să se mărească”, afirma atunci Goia. El semnala, însă, că principalul neajuns în ceea ce privește forța de muncă îl reprezintă faptul că absolvenții de școli profesionale și de învățământ superior tehnic vin nepregătiți din punct de vedere practic. „A dispărut învățământul profesional”, spune Goia. „Fără învățământ profesional, vom avea o mare problemă în câțiva ani.”

Începând din 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
ajutor de stat
investitii