În lipsa vizitatorilor străini, Parisul mizează pe turismul local pentru salvarea sezonului estival

În lipsa vizitatorilor străini, Parisul mizează pe turismul local pentru salvarea sezonului estival
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2020

Lipsiți de numeroșii vizitatori străini din cauza pandemiei de Covid-19, profesioniștii din sectorul turismului din Paris mizează pe clientela locală pentru a salva sezonul estival, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De exemplu, la Turnul Eiffel, unde restaurantul Jules Verne a avut mesele pline în fiecare seară din iulie, francezii au reprezentat aproape totalitatea oaspeților, față de jumătate înaintea crizei sanitare, arată Agerpres.

Situația este similară pentru cursele cu vaporașele Batobus și Bateaux Parisiens, pe Sena, care în mod normal sunt foarte apreciate de turiștii străini.

FOTO În plină pandemie, Starbucks se extinde și intră în centrul Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO În plină pandemie, Starbucks se extinde și intră în centrul Bucureștiului

Clientela franceză compensează pentru absența turiștilor din SUA și America Latină.

"Pentru francezi, vara aceasta va fi o șansă unică în viață pentru a profita de Paris și de hotelurile restaurantele, buticurile, parcurile de atracții și muzeele sale golite de turiștii străini", a subliniat Vanguélis Panayotis, președintele firmei de consultanță MKG Consulting.

"Fără terasă am fi fost terminați. Este o gură de oxigen", spune Stéphane Manigold, proprietarul unui restaurant. "Afară putem servi 36 de persoane. În interior, cu respectarea distanței sociale, am fi fost reduși la zece sau 15 persoane și nu am fi putut redeschide. Terasa ne-a permis să scoată toți angajații din șomaj parțial și chiar să mai facem noi angajări", a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
franta
turism