India va deveni a cincea putere economică a lumii în 2018

India va deveni a cincea putere economică a lumii în 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2017

India se pregătește să devanseze Marea Britanie și Franța pentru a deveni, în 2018, cea de a cincea economie a lumii, potrivit un studiu publicat marți de institutul londonez Centre for Economics and Business Research (CEBR), transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
CNAIR: Tarifele în euro pentru utilizarea podului peste Dunăre nu se modifică în 2018 CITEȘTE ȘI CNAIR: Tarifele în euro pentru utilizarea podului peste Dunăre nu se modifică în 2018

În condițiile în care în prezent se situează pe locul 7 în topul marilor economii ale lumii, India va urca până pe locul cinci în anul 2018 pentru ca în 2032 să ajungă pe poziția a treia, afirmă CEBR. Ascensiunea Indiei face parte dintr-o tendință mai largă care, în următorii 15 ani, ar urma să se traducă printr-o dominație a țărilor asiatice în topul celor mai importante economii ale planetei, scrie Agerpres.

"În pofida unor eșecuri temporare, economia Indiei a ajuns din urmă economiile Franței și Marii Britanii, iar în 2018 le va depăși pentru a deveni a cincea putere economică mondială calculată în dolari", a declarat vicepreședintele CEBR, Douglas McWilliams.

Acesta a apreciat că ritmul de creștere a Indiei a fost frânat de restricțiile privind circulația bancnotelor cu valoare mare, precum și de o nouă taxă pe vânzări. Ritmul de creștere a coborât la 5,7% în al doilea trimestru, pentru a reveni la un avans de 6,3% în trimestrul al treilea

viewscnt
Afla mai multe despre
india
putere economica