Alibaba înființează o divizie producătoare de cipuri. Primul său cip destinat inteligenței artificiale va fi lansat în 2019

Alibaba înființează o divizie producătoare de cipuri. Primul său cip destinat inteligenței artificiale va fi lansat în 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2018

Grupul chinez Alibaba va înființa o divizie specializată de cipuri și va lansa primul său cip destinat inteligenței artificiale în a doua jumătate a anului 2019, acesta urmând să fie utilizat pentru automobile autonome, orașe inteligente și logistică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua divizie va fabrica cipuri pentru inteligență artificială personalizate și procesoare încorporate, pentru susținerea strategiei de dezvoltare a companiei în domeniul cloud și al internetului lucrurilor, scrie News.ro.

Campania agresivă a Alibaba de dezvoltare a unor cipuri proprii are loc în timp ce guvernul chinez dorește o îmbunătățire a calității semiconductorilor fabricați local, pentru a contribui la dezvoltarea industriilor chineze high-tech, de la transporturile moderne la sistemele din sectorul sănătății bazate pe inteligența artificială.

Sondaj global: La se uită cumpărătorii online de software CITEȘTE ȘI Sondaj global: La se uită cumpărătorii online de software

În luna aprilie, Alibaba a cumpărat producătorul chinez de microcipuri Hangzhou C-SKY Microsystems, pentru a-și dezvolta operațiunile în domeniul serviciilor cloud bazate pe ”internetul lucrurilor”.

Jack Ma, co-fondatorul și președintele Alibaba, a declarat atunci că China are nevoie să își controleze ”centrul tehnologiei”, cum ar fi cipurile, pentru a evita o dependență prea mare de importurile din Statele Unite, problemă scoasă în evidență de tensiunile comerciale cu Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
cipuri