Alphabet, compania-mamă a Google, declanșează concedierile, mii de persoane pleacă

Alphabet, compania-mamă a Google, declanșează concedierile, mii de persoane pleacă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2023

Alphabet, compania mamă a motorului de căutare Google, va reduce 12.000 de posturi, a anunțat grupul, la câteva zile după ce compania rivală Microsoft anunțase, la rândul ei, că va da afară 10.000 de angajați, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sectorul tehnologic american pare să treacă printr-o criză și mai multe companii au anunțat în ultima vreme o serie de disponibilizări.

Twitter blochează aplicațiile terțe CITEȘTE ȘI Twitter blochează aplicațiile terțe

Într-o notă internă transmisă personalului, directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, a explicat că firma și-a extins rapid forța de muncă în ultimii ani "într-o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi", scrie News.ro.

"Îmi asum întreaga responsabilitate pentru deciziile care ne-au condus aici", a punctat el.

Concedierile de la Alphabet vor afecta întreaga companie, la nivel global, inclusiv resursele umane și unele funcții de suport, precum și echipele de inginerie și de produs.

Această mișcare are loc într-o perioadă de incertitudine economică și tehnologică pentru industrie și într-un moment în care Google și Microsoft au investit în domeniul - în plină dezvoltare - al inteligenței artificiale (AI).

"Sunt convins că avem o oportunitate uriașă în fața noastră, datorită forței misiunii noastre, valorii produselor și serviciilor noastre și investițiilor noastre precoce în inteligența artificială", recunoaște Sundar Pichai în nota către angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google