Altex, Maguay și Elsaco, printre cei 17 ofertanți pentru supercomputerul Poliției Române

Altex, Maguay și Elsaco, printre cei 17 ofertanți pentru supercomputerul Poliției Române
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 3 oct 2016

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a primit 17 oferte pentru furnizarea unui echipament pe care îl denumește "supercomputer", pe care instituția îl va utiliza pentru decriptarea fișierelor și a mediilor de stocare criptate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ofertanții sunt Maguay Computers, Logic Computer, Chrome Computers, Stream Networks, Micronet Systems, Elsaco Solutions, Transcedence Systems Group, Producton, Dataware Consulting, Pragma Computers, Pro Sys, Printopia, Data Computer, Medialine Eurotrade, Focality, Altex Romania și Banttika.

În afară de supercomputer, instituția vrea să se doteze cu patru servere de stocare și prelucrare a datelor informatice rezultate din percheziții, acces și interceptare de date informatice, alături de alte patru servere mobile de stocare și prelucrare a datelor informatice interceptate.

În cadrul procedurii de participare, estimată la 1,8 milioane de lei, fără TVA, Poliția vrea să achiziționeze și 130 de stații de lucru fixe sau mobile, tot pentru percheziții.

Echipamentele vor fi livrate în termen de 60 de zile de la data atribuirii contractului.

viewscnt
Afla mai multe despre
politia
licitatie
supercomputer
oferte