Amazon.com vrea să devină investitor ancoră al Arm, înainte de listarea la bursă a acesteia

Amazon.com vrea să devină investitor ancoră al Arm, înainte de listarea la bursă a acesteia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2023

Amazon.com este în discuții pentru a se alătura altor companii de tehnologie ca investitor important în compania de tehnologie Arm, deținută de SoftBank Group Corp, înainte de oferta publică inițială (IPO) a acesteia, potrivit unor persoane familiarizate cu chestiunea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potențiala implicare a Amazon în oferta publică a Arm subliniază importanța Arm în cloud computing, scrie News.ro.

Google Messages adaugă criptarea pentru grupurile de discuții CITEȘTE ȘI Google Messages adaugă criptarea pentru grupurile de discuții

Amazon Web Services, afacerea în cloud a gigantului internetului, produce propriul cip de procesare numit Graviton, folosind design-ul Arm.

Arm intenționează să se coteze la bursa Nasdaq la începutul lunii septembrie, potrivit uneia dintre persoane.

Compania încearcă să strângă de la 8 la 10 miliarde de dolari, a relatat Reuters.

Arm și Amazon au refuzat să comenteze.

Arm a purtat discuții cu aproximativ 10 companii de tehnologie, inclusiv Intel, Alphabet și Nvidia, despre o investiție înainte de IPO. Acești investitori nu ar câștiga niciun loc în consiliu sau control, potrivit surselor.

Arm speră că aducerea la bord a investitorilor anchoră îi va consolida legăturile cu clienții de top și va spori atractivitatea ofertei sale publice de acțiuni, a spus una dintre surse.

WhatsApp lansează o funcție de partajare video a ecranului CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează o funcție de partajare video a ecranului

Listarea la bursă este așteptată să fie un avantaj foarte necesar pentru SoftBank, care încearcă să-și schimbe masivul Vision Fund, după ce multe dintre pariurile sale pe startupurile tehnologice nu au reușit.

SoftBank vrea să listeze Arm de când acordul său de vânzare a designerului de cipuri către Nvidia, pentru 40 de miliarde de dolari, s-a prăbușit anul trecut din cauza obiecțiilor din partea autorităților de reglementare antitrust din SUA și Europa.

De atunci, afacerile Arm s-au descurcat mai bine decât industria mai largă a cipurilor datorită concentrării sale pe serverele centrelor de date și computerele personale, care generează plăți de redevențe mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon.com
arm