Amazon îl acuză pe Donald Trump pentru pierderea contractului de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul

Amazon îl acuză pe Donald Trump pentru pierderea contractului de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2019

Amazon.com l-a acuzat luni pe președintele Donald Trump de ”presiuni incorecte” și părtinire, prin care a determinat Departamentul Apărării să atribuie companiei concurente Microsoft un contract profitabil de servicii cloud în valoare de 10 miliarde de dolari, potrivit unei plângeri înregistrate într-o instanță federală pentru litigii comerciale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În plângerea înregistrată la U.S. Court of Federal Claims, Amazon afirmă că Trump a lansat ”repetate atacuri publice și din spatele scenei pentru a dirija” contractul cloud al Pentagonului cunoscut sub numele de Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), departe de Amazon Web Services, scrie News.ro.

Google Maps va indica străzile iluminate pentru navigarea pedestră CITEȘTE ȘI Google Maps va indica străzile iluminate pentru navigarea pedestră

Potrivit reclamației, motivul lui Trump a fost ”de a face rău inamicului său politic Jeffrey P. Bezos, fondator și director general al Amazon.com, compania mamă a AWS...și proprietar al Washington Post”.

Implicarea lui Trump a făcut imposibil pentru Pentagon să stabilească un câștigător ”în mod rezonabil, consecvent și într-o manieră corectă și egală”, a arătat Amazon.

Trump a criticat de mult timp pe Bezos și Amazon din cauza nivelului scăzut al taxelor plătite și a acuzat publicația Washington Post că a făcut lobby pentru Bezos și Amazon și că răspândește ”informații false”.

Amazon cere o reevaluare a propunerilor făcute Pentagonului și o nouă decizie referitoare la atribuirea contractului.

”Întrebarea este dacă președintele Statelor Unite trebuie să poată folosi bugetul Departamentului Apărării pentru a-și urmări obiectivele personale și politice”, se arată în plângerea e 103 pagini.

Amazon și Departamentul Apărării nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Într-o audiere recentă în Congres, un oficial de rang înalt al Pentagonului în domeniul tehnologiei, Dana Deasy, a negat că Trump sau Casa Albă ar fi influențat procesul de selecție pentru contractul JEDI.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
amazon
cloud
microsoft