Amber deschide un nou studio de game development în Polonia

Amber deschide un nou studio de game development în Polonia
scris 8 iun 2022

Amber, cel mai mare studio independent dezvoltator de jocuri video din România, continuă să se extindă, deschizând un nou birou, în Varșovia. Biroul se va concentra pe specializări precum programare, artă și game design, studioul urmărind să crească expertiza Amber în dezvoltare de jocuri pentru PC și console. Amber Varșovia se alătură studiourilor din București, Botoșani, Montreal, Guadalajara, Kyiv, San Francisco și Los Angeles.

„Pentru noi, Polonia a fost întotdeauna un punct de referință în ceea ce privește modul în care o țară din Europa Centrală și de Est a reușit să stimuleze și să creeze cu succes un climat favorabil pentru dezvoltatorii locali de jocuri. Amber își continuă creșterea rapidă la nivel internațional, iar Varșovia este locul perfect unde, alături de specialiști seniori, putem contribui la creșterea acestei comunități creative extraordinare, creând în același timp unele dintre cele mai bune și inovatoare jocuri din industrie”, a declarat Mihai Pohonțú, Chairman Amber.

Motorul-minune cu care Dacia și-a propus să bată dieselul: o soluție de compromis până la trecerea la hibride și electrice CITEȘTE ȘI Motorul-minune cu care Dacia și-a propus să bată dieselul: o soluție de compromis până la trecerea la hibride și electrice

General Manager al Amber Varșovia va fi Greg Ciach, game designer și programator polonez, al cărui scop principal este să creeze jocuri de calitate. Un profesionist care și-a pus amprenta creativă în industria poloneză a jocurilor, Greg a ocupat poziția de Business Development Director la Platige Image, Game Designer la Winko Games, Narrative Designer la Tequila Games și CEO al studioului de jocuri indie PolyAmorous.

„Voi construi un mediu sigur, încurajator, propice pentru dezvoltarea de abilități individuale. Cred cu tărie în crearea de jocuri cu impact emoțional puternic. Sunt sigur că putem aduce o gură de aer proaspăt scenei poloneze de dezvoltare a jocurilor AA/AAA și să devenim un jucător important”, a declarat Greg Ciach, Director General Amber Polonia.

Oportunitatea deschiderii biroului din Varșovia a venit în urma inițiativei lui Dragoș Hâncu, co-fondator Amber. Obiectivul studioului este de a crea un spațiu sigur pentru cei 35 de specialiști pe care dorește să-i atragă până la finalul anului: programatori, game designeri, UX designeri și artiști VFX. În acest moment, studioul a demarat activitatea cu 10 oameni, printre care Head of Operations, Talent Acquisition Specialist, HR Business Partner și programatori. Recrutarea pentru noul studio a început, iar cei care doresc mai multe detalii pot accesa pagina dedicată Amber: https://amberstudio.com/careers.

Amber a raportat o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane USD) în 2021, o creștere cu 56% comparativ cu 2020. Amber are peste 1000 de angajați în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kyiv, San Francisco și Los Angeles.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 1000 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Amazon, King, Big Fish Games, Disney, N3twork, Rovio, Warner Media și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, PositronX, Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5 și altele.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal și Kyiv.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
amber
polonia