ANCOM a lansat în consultare caietul de sarcini privind acordarea licențelor pentru servicii de radiodifuziune digitală terestră

ANCOM a lansat în consultare caietul de sarcini privind acordarea licențelor pentru servicii de radiodifuziune digitală terestră
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2018

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) va scoate la licitație drepturile de utilizare a frecvențelor radio pentru operarea unui multiplex național de radiodifuziune digitală terestră T-DAB+ în banda 223-230 MHz (canalul 12 de televiziune) și a unui multiplex național de radiodifuziune digitală terestră T-DAB+ sau a 36 de multiplexuri regionale în banda 216-223 MHz (canalul 11 de televiziune). Aceste multiplexuri vor fi acordate, pentru o perioada de zece ani, printr-o procedură de selecție competitivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Transmisia posturilor de radio și televiziune prin standardul Digital Audio Broadcasting – DAB oferă o calitate superioară a sunetului și a imaginii și permite o utilizare mai eficientă a spectrului radio prin transmisia mai multor programe într-un spectru mai îngust”, a informat joi ANCOM.

Procedura de selecție competitivă presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă inițială prin care să indice multiplexurile pe care dorește să le achiziționeze. În cazul în care cererea depășește numărul de multiplexuri disponibile, se vor organiza runde primare de licitație până când cererea nu mai depășește oferta. Prețul de pornire pentru fiecare multiplex reprezintă taxa minimă de licență care urmează să fie stabilită de către Guvern, la propunerea ANCOM, scrie News.ro.

FOTO HMD Global lansează Nokia 5.1 Plus. La ce preț este disponibil în România CITEȘTE ȘI FOTO HMD Global lansează Nokia 5.1 Plus. La ce preț este disponibil în România

Multiplexurile regionale pot fi licitate numai în cazul în care nu se depune ofertă pentru multiplexul național în banda 216-223 MHz.

Pentru a putea participa la licitație, candidatul trebuie să fie persoană juridică română sau străină, să aibă o cifră de afaceri medie pe ultimii trei ani sau pe perioada scursă de la înființarea acestuia, dacă aceasta este mai scurtă de trei ani, de minimum 2 milioane euro, în situația în care candidatul depune ofertă/oferte pentru multiplexul național /multiplexurile naționale, să nu fie în stare de insolvență ori lichidare, afacerile să nu îi fie administrate de un judecător-sindic, activitățile sale comerciale, în întregul lor, să nu fie suspendate sau să nu fie într-o situație similară cu cele anterioare, reglementată prin lege, să-și fi îndeplinit obligațiile exigibile de plată către bugetul de stat, bugetele asigurărilor sociale și fondurilor speciale a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și altor venituri.

Licitația va fi demarată prin publicarea unui anunț, după ce documentația va fi finalizată. Cei interesați să participe la procedură vor avea patru săptămâni de la anunțul de demarare pentru depunerea dosarului de candidatură, iar ANCOM va anunța candidaturile calificate în termen de două zile de la depunere, urmând să se desfășoare etapele propriu-zise de licitație. ANCOM va anunța rezultatele licitaței în termen de trei zile de la finalizarea acesteia, iar plata de către câștigători a taxei de licență rezultată în urma procedurii trebuie să fie făcută în 90 de zile calendaristice de la data anunțării rezultatelor.

Câștigătorii multiplexelor naționale vor avea obligația ca, în termen de doi ani de la data obținerii licențelor, să pună în funcțiune un număr de cel puțin zece emițătoare și să lanseze serviciul după instalarea și autorizarea a cel puțin două emițătoare în București, pentru fiecare multiplex.

Câștigătorii multiplexelor regionale vor avea obligația de a pune în funcțiune cel puțin un emițător în fiecare alocare, în termen de 18 luni de la data obținerii licențelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
radiodifuziune digitala terestra