Android le va arăta utilizatorilor ce viteză are o rețea wireless înainte să se conecteze

Android le va arăta utilizatorilor ce viteză are o rețea wireless înainte să se conecteze
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 ian 2018

Cea mai nouă versiune de Android testează rețelele wireless și le indică utilizatorilor viteza relativă a acestora înainte de conectare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțată încă din decembrie anul trecut, Android Oreo 8.1 va avea, începând de săptămâna aceasta, posibilitatea testării rețelele WiFi, pentru ca utilizatorul să știe de la bun început la ce performanță se poate aștepta.

Rezultatele testelor nu vor fi urmate de afișarea exactă a vitezei, ci de o estimare pe patru nivele: Lent, Ok, Rapid și Foarte rapid. Google nu spune în ce parametrii se încadrează cele patru estimări, ci doar tipul de conținut pe care-l pot livra.

Facturile Telekom Romania nu vor mai putea fi plătite la ghișeele Poștei Române, de la 1 februarie CITEȘTE ȘI Facturile Telekom Romania nu vor mai putea fi plătite la ghișeele Poștei Române, de la 1 februarie

Rețelele rapide și foarte rapide sunt, conform Google, recomandate pentru streaming de conținut video. Ok este evaluarea pentru rețelele ce pot fi folosite pentru browsing web și streaming audio. În fine, rețelele care sunt estimate ca fiind lente vor fi suficiente pentru comunicarea prin intermediul aplicațiilor de chat.

Noua facilitate va fi valabilă doar pentru rețele publice, care pot fi accesate fără a fi necesară o parolă, iar administratorii acestora pot alege dacă permit smartphone-urilor cu Android să le testeze viteza sau nu.

Din păcate, din cauza greutății cu care sunt livrate update-urile de către Google și partenerii acestuia, majoritatea utilizatorilor vor avea mult de așteptat până să beneficieze de noua funcție. La ora actuală, doar 0,2% din smartphone-urile cu Android folosesc cea mai recentă versiune de Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone