Angajații Google critică conducerea companiei pentru maniera în care aceasta și-a prezentat chatbot-ul

Angajații Google critică conducerea companiei pentru maniera în care aceasta și-a prezentat chatbot-ul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 feb 2023

Șeful Google, Sundar Pichai, este luat în vizor și criticat fără menajamente de proprii angajați pe canalele interne de discuții, după lansarea chatbot-ului Bart, care a pricinuit pierderi mari companiei și a afectat imaginea acesteia în ceea ce privește eforturile pe zona de AI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Angajații Google discută pe forumurile interne despre chatbot-ul Bart și, mai ales, despre eșecul lansării acestuia, numind mișcarea „grăbită și neglijentă” și reproșându-i acest lucru direct șefului companiei, Sundar Pichai,

Pichai este criticat de angajații rămași și pentru disponibilizările făcute (12.000 de joburi), care, conform surselor citate de CNBC, spun să și în acest caz măsura este una grăbită și greșită.

Microsoft pregătește demonstrarea funcțiilor de AI în aplicațiile sale office CITEȘTE ȘI Microsoft pregătește demonstrarea funcțiilor de AI în aplicațiile sale office

De pe forumurile interne ale companiei s-a aflat că, pe lângă eroarea factuală din reclama cu care Google a promovat chatbot-ul Bart, unul dintre organizatorii evenimentului de prezentare a uitat să aducă telefonul pe care trebuia făcută demonstrația, iar alții nici nu au fost anunțați că va avea loc evenimentul în cauză.

Toate acestea par să indice că liderii Google au intrat în modul de panică după ce Microsoft s-a mișcat mai repede și a început să integreze tehnologia GPT în motorul de căutare Bing.

Google și-a promovat chatbot-ul cu o reclamă în care acesta susținea că James Webb Space Telescope a realizat primele fotografii cu exoplanete, când, în fapt, acestea au fost făcute de „Telescopul Foarte Mare” al Observatorului European de Sud.

În urma acestei „scăpări” acțiunile Google au scăzut cu 9%, acționarii companiei pierzând aproximativ 100 de milioane.

Ca fapt divers, nici ChatGPT nu stăpânește această informație, ci spune că Telescopul Spațial Hubble ar fi făcut primele fotografii cu o exoplanetă. Dar, măcar, Microsoft sau OpenAI nu au folosit informația falsă într-o reclamă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chatbot
bart
ai