Aplicația TikTok a fost interzisă pe dispozitivele gestionate de Camera Reprezentanților a Statelor Unite

Aplicația TikTok a fost interzisă pe dispozitivele gestionate de Camera Reprezentanților a Statelor Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2022

Populara aplicație video chineză TikTok a fost interzisă de pe toate dispozitivele gestionate de Camera Reprezentanților SUA, conform administrației instituției, decizie care imită o lege care va intra în vigoare în curând, care interzice instalarea aplicației pe dispozitivele guvernamentale americane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aplicația este considerată ”un risc ridicat din cauza unui număr de probleme de securitate”, a declarat directorul administrativ al Camerei (CAO), într-un mesaj trimis tuturor parlamentarilor și personalului, potrivit căruia TikTok trebuie ștearsă de pe toate dispozitivele gestionate de Parlament, scrie News.ro.

Decizie pregătită - Ce zile libere vor avea românii în 2023 CITEȘTE ȘI Decizie pregătită - Ce zile libere vor avea românii în 2023

Noua regulă urmează unei serii de măsuri ale guvernelor statelor americane de a interzice TikTok, deținută de compania ByteDance Ltd, cu sediul la Beijing, de pe dispozitivele guvernamentale.

De săptămâna trecută, 19 state au interzist cel puțin parțial aplicația pe dispozitivele administrate de stat, din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea folosi aplicația pentru a urmări americanii și a cenzura conținutul.

Legea bugetului general de 1.660 de miliarde de dolari, adoptată săptămâna trecută pentru a finanța guvernul SUA până la 30 septembrie 2023, include o prevedere de interzicere a aplicației pe dispozitivele administrate la nivel federal și va intra în vigoare odată ce președintele Joe Biden o va promulga.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua