Apple a lansat iOS 16

Apple a lansat iOS 16
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 sep 2022

Cea mai nouă versiune de iOS este acum disponibilă și poate fi instalată pe modele compatibile, aducând cu ea o serie întreagă de funcții noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În fruntea listei de noutăți din iOS 16 se află noul lock screen. Ecranul afișat înaintea deblocării poate fi acum personalizat la un nivel destul de mare. Utilizatorii pot să adauge widget-uri și să schimbe anumite elemente componente precum fonturile textelor.

Unele dintre aplicațiile Apple primesc și ele funcții noi, așteptate de multă vreme de utilizatori. Este cazul opțiunilor de editare și retragere a mesajelor trimise cu iMessage sau de programare și retragere a e-mail-uri trimise cu Apple Mail.

Apple a pus aceeași cantitate de memorie pe toate modelele iPhone 14 CITEȘTE ȘI Apple a pus aceeași cantitate de memorie pe toate modelele iPhone 14

Modurile Focus pot fi acum activate pe baza coordonatelor geografie. De exemplu, Modul Work poate fi configurat să intre în funcțiune automat când utilizatorul ajunge la birou și să fie dezactivat când pleacă de la birou.

Cu o simplă apăsare și mișcare a degetului pot fi acum luate obiecte sau persoane din imagini și trase în alte aplicații, de exemplu într-o aplicație de chat, pentru a fi trimise cuiva.

La categoria „mici dar binevenite” există un mare număr de schimbări, precum faptul că procentul bateriei poate fi din nou afișat în meniul de pe ecranul principal sau că aplicația Notes poate face acum automat conversia anumitor unități de măsură.

Nu toate funcțiile anunțate de Apple în vară au fost, însă, incluse în această primă versiune finală. iCloud Shared Photo Library, de exemplu, nu a fost finalizată și urmează să fie implementată printr-un update ulterior.

iOS 16 poate fi instalat pe toate modelele începând cu iPhone 8.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios 16