Apple amână pe termen nelimitat lansarea noului său sistem de IA în UE

Apple amână pe termen nelimitat lansarea noului său sistem de IA în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Apple a anunțat că amână pe termen nelimitat lansarea sistemului său generativ de inteligență artificială (IA) în Uniunea Europeană, din cauza „incertitudinilor de reglementare” legate de Regulamentul privind piețele digitale (DMA), potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În special, grupul este preocupat de obligațiile prevăzute de DMA în ceea ce privește interoperabilitatea, care ar trebui să permită comunicarea între diferite platforme și sisteme de mesagerie, dar ar putea, potrivit Apple, să prezinte un risc pentru securitate și protecția datelor cu caracter personal, arată Hotnews.

CONFIRMARE FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși. Site-urile Guvernului, BNR, BVB, sub lupă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși. Site-urile Guvernului, BNR, BVB, sub lupă

La începutul lunii iunie, Apple a prezentat Apple Intelligence, o nouă nomenclatură menită să optimizeze utilizarea dispozitivelor sale, de la iPhone la Mac, datorită IA generativă.

Inteligența artificială generativă face posibilă crearea de conținut, sub formă de text, imagine sau sunet, pe baza unei cereri simple formulate în limbajul cotidian sau obținerea de răspunsuri detaliate la întrebări.

TikTok și ByteDance au cerut unui tribunal american să anuleze legea care ar interzice aplicația în SUA CITEȘTE ȘI TikTok și ByteDance au cerut unui tribunal american să anuleze legea care ar interzice aplicația în SUA

Cu Apple Intelligence, va fi acum posibil să vă creați propriul emoji personalizat sau să găsiți o fotografie în albumele dvs. descriind-o oral.

Grupul din Cupertino încearcă astfel să recupereze decalajul în domeniul inteligenței artificiale generative, în timp ce mai mulți dintre marii săi concurenți oferă deja de câteva luni produse care încorporează această tehnologie.

La prezentarea Apple Intelligence, Apple a pus accentul pe securitatea sistemului său, una dintre principalele preocupări ale companiei de zeci de ani.

Nvidia are o cădere bruscă și pierde prima poziție ca valoare în fața Microsoft CITEȘTE ȘI Nvidia are o cădere bruscă și pierde prima poziție ca valoare în fața Microsoft

Un posesor de iPhone echipat cu Apple Intelligence va putea astfel să profite de puterea de calcul a serverelor aflate la distanță (cloud computing) și să nu fie limitat la capacitățile smartphone-ului său, fără ca datele sale să fie stocate sau utilizate de alții.

DMA, care a intrat în vigoare la începutul lunii martie, este menită să oblige giganții tehnologici să se deschidă concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ia