Apple, amendată cu 10 milioane de euro în Italia

Apple, amendată cu 10 milioane de euro în Italia
scris 1 dec 2020

Pentru a doua oară în ultimii doi ani, autoritatea de reglementare a pieței și concurenței din Italia aplică Apple o amendă semnificativă.

FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman CITEȘTE ȘI FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman

Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato, instituția care veghează piața și concurența corectă în Italia, anunță că a amendat Apple cu 10 milioane de euro.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Amenda vine ca urmare a modului incomplet în care Apple a promovat rezistența la apă a propriilor smartphone-uri - compania americană a susținut că iPhone-urile rezistă până la 30 de minute la cel mult 4 metri sub apă.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Ce s-a constat, însă, nu a coincis cu ceea ce a susținut Apple. Rezistența respectivă era valabilă doar în anumite circumstanțe, precum condițiile controlate din laborator, nu pentru orice tip de apă.

Mai mult, deși a susținut că smartphone-urile sale rezistă la apă, defecțiunile apărute în aceste condiții nu sunt acoperite de garanție, conform condițiilor de utilizare stabilite de Apple.

În cauză sunt modele de iPhone vândute încă din 2017, începând cu iPhone 8.

În 2018, Apple a fost amendată în Italia pentru încetinirea intenționată a iPhone-urilor, fără cunoștința utilizatorilor, tot cu 10 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
italia
amenda