Apple ar putea folosi butoane cu feedback haptic pe iPhone 15

Apple ar putea folosi butoane cu feedback haptic pe iPhone 15
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 oct 2022

În locul butoanelor cu mecanisme fizice, cel puțin unele din modelele viitoarei serii iPhone 15 ar putea fi dotate cu butoane haptice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mecanismele haptice ar urma să fie folosite în cazul ultimelor butoane existente pe iPhone - butonul de pornire/oprire și butonul de reglare a volumului, susține analistul chinez Ming-Chi Kuo.

Cele trei vor funcționa la fel ca butonul cu Touch ID integrat de sub ecranul lui iPhone 7. Acestea vor genera o vibrație în momentul în care sunt apăsate cu o anumită presiune, pentru a simula declanșarea fizică.

Piața smartphone-urilor a avut cel mai slab T3 din ultimii 8 ani CITEȘTE ȘI Piața smartphone-urilor a avut cel mai slab T3 din ultimii 8 ani

Asta înseamnă că, în loc de un singur motor Taptic, viitoarele iPhone-uri vor găzdui trei astfel de sisteme, adăugându-se unul pentru butonul de Power și unul pentru cele două poziții ale butonului de volum.

Trecerea la butoane cu feedback haptic și renunțarea la mecanismele fizice de declanșare înseamnă și că vor exista mai puține elemente mobile și mai puține locuri prin care pot pătrunde apa și praful în interiorul dispozitivului.

Ming-Chi Kuo crede că Apple va implementa aceste butoane doar pe versiunea Pro a seriei iPhone 15, celelalte modele mai ieftine urmând să rămână la butoanele cu mecanisme fizice.

Din câte se pare până acum, butoanele cu feedback haptic și trecerea la USB-C se număra printre puținele schimbări pe care seria iPhone 15 le va aduce. Mai este, însă, aproape un an până la prezentarea acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 5
butoane haptice