Apple ar putea renunța la iPhone SE 4

Apple ar putea renunța la iPhone SE 4
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 dec 2022

Lansarea pe piață a celei de-a patra versiuni a celui mai ieftin model de iPhone ar putea fi amânată sau chiar s-ar putea renunța complet la producerea acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple nu este deloc încântată de cifrele vânzărilor modelelor iPhone SE și, din această cauză, compania evaluează viitorul acestei serii.

Paradoxal, deși mulți utilizatori se plâng că iPhone-urile sunt prea scumpe, cel mai bine se vând tocmai modele mai scumpe, precum Pro și Pro Max, în vreme ce iPhone SE, cea mai ieftină versiune, nu are succesul scontat.

Oppo promite mai multe update-uri pentru smartphone-urile cu Android CITEȘTE ȘI Oppo promite mai multe update-uri pentru smartphone-urile cu Android

Conform analistului Ming-Chi Kuo, Apple va amâna sau chiar va renunța să mai producă modelul iPhone SE, care, în mod normal, urma să fie lansat în 2024.

Dincolo de vânzările slabe ale acestui model, iPhone SE 4 mai creează și alte probleme pentru producătorul american. Una dintre acestea este canibalizarea vânzărilor modelelor din gama medie, precum versiunea Plus și cea standard.

O altă problemă vine din costurile de producție. Apple ar vrea să treacă iPhone SE 4 la noul design „full screen”. Asta va crește costurile de producție, care vor duce la creșterea prețului de vânzare.

Teoretic, iPhone SE 4 ar urma să folosească designul introdus de iPhone SE. Autentificarea utilizatorului se va face fie cu Face ID, fie printr-un Touch ID cu senzor integrat în butonul Power.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone se 4
smartphone