Apple Card, lansat oficial

Apple Card, lansat oficial
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 aug 2019

Compania americană a demarat procesul de implementare treptată până la sfârșitul lunii a serviciului Apple Card.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple Card este disponibil oficial începând de astăzi pentru un număr redus de utilizatori, iar până la finalul lunii va putea fi folosit de toți utilizatorii din Statele Unite.

Producătorul iPhone-ului spune că a selectat aleatoriu un număr mic de utilizatori americani, cărora le-a trimis invitații astăzi, fără să menționeze despre câți utilizatori este vorba.

Pentru înscrierea în program, utilizatorul trebuie să completeze datele personale de identificare și să aibă instalată cea mai recentă versiune de iOS, 12.4.

Apple nu va crește prețurile în urma tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China CITEȘTE ȘI Apple nu va crește prețurile în urma tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China

Informațiile respective sunt trimise către Goldman Sachs, partenerul Apple pentru acest card de credit. Cei de la Goldman Sachs aprobă (sau resping) în timp real cererile pe care le primesc.

După aprobare, cardul apare în aplicația Apple Wallet și poate fi folosit pentru plăți online sau mobile prin intermediul Apple Pay, dar și în magazine prin intermediul cardului fizic.

Apple Card are asociate trei numere: un număr pentru telefon, unul pentru cardul fizic și unul virtual care poate fi folosit pentru cumpărături online (similar cardurilor virtuale de la Revolut).

Cardul fizic nu are inscripționate numărul, PIN-ul sau data de expirare pe el. În schimb, în cazul furtului sau pierderii, poate fi blocat din aplicația Apple Wallet.

Programul de recompense are trei niveluri. Primul nivel acordă utilizatorilor 3% din orice tranzacție realizată în magazinele companiei. Orice tranzacție făcută cu Apple Pay le aduce utilizatorilor înapoi 2%, în vreme ce pentru tranzacțiile realizate cu cardul fizic și numărul virtual se returnează 1%.

Apple spune că serviciul său nu este menit să concureze cu cardurile premium, ci speră doar să devină accesibil tuturor utilizatorilor de iPhone. Compania americană nu percepe comisioane și spune că nici nu are acces la datele tranzacțiilor, date care merg la Goldman Sachs.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
apple card
credit