Apple, dată în judecată din cauza unui defect legat de funcția touch de pe iPhone

Apple, dată în judecată din cauza unui defect legat de funcția touch de pe iPhone
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 aug 2016

Apple este dată în judecată de proprietarii de telefoane iPhone 6 și iPhone 6 Plus din SUA, care susțin că un defect de fabricație face ca, în timp, touchscreen-ul să nu mai funcționeze, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, posesorii modelelor de iPhone cu probleme au depus o plângere colectivă împotriva gigantului Apple, la o instanță din California, acuzând compania că încalcă legile privind protecția consumatorilor din statul american.

 "iPhone-urile nu sunt potrivite pentru utilizare, având în vedere defectul legat de touchscreen”, se arată plângerea formulată, duminică, către instanță.

Problema a fost depistată, recent, și de una dintre cele mai cunoscute firme specializate în reparații de iPhone-uri, iFixit.

Gigantul american HP a înființat o nouă subsidiară în România CITEȘTE ȘI Gigantul american HP a înființat o nouă subsidiară în România

Conform celor de la iFixit, se pare că, în timp, chip-ul responsabil de funcția touch se desprinde de placa de bază a telefonului. Pe măsură ce acesta se depărtează, comenzile touch nu funcționează corect, ajungând ca după un anumit timp să nu mai meargă deloc.

Primul semn este colorarea în gri a barei de status din partea de sus a ecranului. Odată cu schimbarea culorii apar și primele probleme, utilizatorii observând că partea superioară nu mai răspunde la comenzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
touch
touchscreen
defect
proces