Apple propune soluții privind poziția dominantă a Apple Pay în UE. Comisia Europeană va analiza propunerile și cere feedback de la părțile implicate

Apple propune soluții privind poziția dominantă a Apple Pay în UE. Comisia Europeană va analiza propunerile și cere feedback de la părțile implicate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 ian 2024
Apple s-a angajat să soluționeze problemele antitrust identificate de Comisia Europeană în legătură cu Apple Pay, venind cu o serie de propuneri.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Comisia a anunțat că solicită comentarii cu privire la angajamentele asumate de gigantul tehnologic american în urma unei investigații efectuate în 2022.
IEA a revizuit în creștere estimările privind cererea de petrol CITEȘTE ȘI IEA a revizuit în creștere estimările privind cererea de petrol

"Comisia Europeană invită la comentarii cu privire la angajamentele oferite de Apple pentru a răspunde preocupărilor legate de concurență cu privire la restricțiile de acces la o tehnologie standard utilizată pentru plățile fără contact cu dispozitive mobile în magazine (Near-Field Communication - "NFC")", au anunțat reprezentanții executivului UE.

Comisia a constatat în mod preliminar că Apple are o putere semnificativă pe piața dispozitivelor mobile inteligente și o poziție dominantă pe cea de portofele mobile. Apple Pay este singura soluție de portofel mobil care poate accesa hardware-ul și software-ul necesar ("intrare NFC") pe iOS pentru a permite efectuarea de plăți mobile în magazinele fizice. Apple nu o pune la dispoziția dezvoltatorilor terți de aplicații pentru portofele mobile. 
 
În mai 2022, Comisia a informat Apple cu privire la opinia sa preliminară potrivit căreia un astfel de comportament de excludere poate restrânge concurența pe piața portofelelor mobile pe dispozitivele iOS.
 
Pentru a răspunde preocupărilor Comisiei în materie de concurență, Apple a oferit o serie de angajamente, care vor rămâne în vigoare timp de zece ani. Aceste angajamente vor fi publicate în curând pe site-ul Comisiei, deocamdată nefiind publice.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
apple
apple pay
portofel apple
antitrust