Apple se luptă să rămână pe piața chineză, după ce a pierdut bătălia pentru marca "iPhone" în fața unui producător de portofele și genți

Apple se luptă să rămână pe piața chineză, după ce a pierdut bătălia pentru marca "iPhone" în fața unui producător de portofele și genți
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2016

Telefoanele iPhone 6 și iPhone 6 Plus sunt încă disponibile la vânzare în China, după ce Autoritatea pentru proprietate intelectuală din Beijing a interzis comercializarea acestora în oraș, pe motiv că încalcă un brevet deținut de o companie chineză, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am contestat un ordin administrativ al unui tribunal regional specializat în brevete din Beijing, luna trecută, și în consecință ordinul a fost suspendat până la judecarea cazului", se arată într-un comunicat al Apple.

Ordinul, din data de 19 mai, care interzice comercializarea anumitor modele iPhone în Beijing, a fost publicat pe pagina de Internet a guvernului chinez, arată news.ro.

FOTO Istoria în imagini: Apple - la 40 de ani de la înființare CITEȘTE ȘI FOTO Istoria în imagini: Apple - la 40 de ani de la înființare

Telefoanele iPhone 6 și iPhone 6 Plus încalcă drepturile intelectuale deținute de compania Shenzhen Baili, din cauza similarităților cu telefonul 100C, se arată în decizia Biroului pentru Proprietate Intelectuală din Beijing.

Piața Chineză are o importanță majoră pentru Apple, fiind pe locul al doilea după cea din Statele Unite.

În ultimele luni, compania americană a atras o atenție tot mai mare din partea autorităților de reglementare, care i-au blocat serviciile în domeniul cărților și filmelor online.

Apple a beneficiat de un tratament favorabil în China, dar decizia autortății de reglementare din Beijing referitoare la interzicea iPhone 6 și iPhone 6 Plus reamintește că grupul nu este imun la supravegherea la care sunt supuse alte companii americane din sectorul tehnologiei, a arătat Colin Gillis, analist la BGC Partners.

Luna trecută, Apple a anunțat că va investi 1 miliard de dolari în compania chineză Didi Chuxing, care oferă servicii online de împărțire a transportului.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china
beijing
portofele