Apple și Microsoft vor ca iMessage și Bing să nu fie incluse pe lista de platforme gatekeeper în UE

Apple și Microsoft vor ca iMessage și Bing să nu fie incluse pe lista de platforme gatekeeper în UE
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 sep 2023

Giganții americani Microsoft și Apple vor ca Uniunea Europeană să nu includă seriviiie Bing și iMessage pe lista de „ platforme gatekeeper”, care ar trebui să se supună unor reguli mai stricte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe 6 septembrie, Uniunea Europeană va publica lista de platforme online pe care le consideră gatekeepers - suficient de influente pentru a avea nevoie să fie reglementate special, conform noii legislații privind piețele digitale.

Platformele care vor fi incluse pe această listă vor avea la dispoziție șase luni pentru a pune în aplicare noile reguli, mai stricte, privind competiția și interoperabilitatea.

Blocarea știrilor în Canada nu a afectat traficul Facebook CITEȘTE ȘI Blocarea știrilor în Canada nu a afectat traficul Facebook

Platformele sunt incluse pe această listă în funcție de numărul de utilizatori și veniturile obținute.

Atât Microsoft, cât și Apple, susțin fiecare că Bing, respectiv iMessage, nu ar trebui considerate gatekeepers și, astfel, să fie scutite de aplicarea noilor reguli.

Apple, în mod special, spune cu iMessage are sub 45 de milioane de utilizatori pe lună, cât este pragul stabilit de noua lege. Astfel, gigantul american crede că serviciul său nu ar trebui să fie obligat să implementeze funcții de interoperabilitate cu alte servicii.

Lista de gatekeepers, conform legislației DMA, urmează să includă mai multe platforme ale unor giganți din domeniul tehnologiei, printre care se numără Amazon, Google, Meta și Samsung.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
microsoft
imessage
bing
gatekeeper
uniunea europeană