Apple va simplifica transferul datelor către alte smartphone-uri

Apple va simplifica transferul datelor către alte smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mar 2024

Utilizatorii de iPhone vor putea, printre altele, să dezinstaleze browser-ul Safari și să-și mute mai ușor datele personale pe telefoanele altor producători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși abia a implementat schimbările cerute în prima fază de noua legislație europeană pentru piețe digitale, Apple anunță deja noi noi schimbări dictate de aceeași lege.

Pe de o parte, până la finele acestui an, va fi posibilă dezinstalarea browser-ului Safari, dezvoltat de Apple și preinstalat pe dispozitivele companiei.

Apple reinstaurează contul Epic CITEȘTE ȘI Apple reinstaurează contul Epic

Asta pe lângă celelalte schimbări legate de browser-ele web, precum alegerea browser-ului implicit de la început și folosirea propriilor motoare de randare în cazul browser-elor altor producători.

Pe de altă parte, până la sfârșitul anului viitor, Apple va simplifica funcțiile de transfer pentru datele personale între iPhone și dispozitivele altor producători.

Aceasta din urmă este dictată de unul dintre principiile noii legislații - simplificarea schimbării dispozitivelor sau a serviciilor digitale pentru utilizatori.

Alte schimbări pe care Apple le va face includ posibilitatea transferării datelor între browsere pe același dispozitiv și schimbarea aplicației implicite pentru navigare.

Aceste modificări vor fi operare în Uniunea Europeană și este puțin probabil să fie aplicate și pentru utilizatorii din alte regiuni în lipsa unei legislații similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
safari
iphone