Aproape o treime din piața europeană de smartphone-uri este deținută de companii chinezești. Legăturile cu puterea comunistă din China fac ca acestea să fie susceptibile cel puțin de spionaj

Aproape o treime din piața europeană de smartphone-uri este deținută de companii chinezești. Legăturile cu puterea comunistă din China fac ca acestea să fie susceptibile cel puțin de spionaj
scris 15 feb 2019

Cu Huawei în frunte, producătorii chinezi de smartphone-uri dețin împreună 32% din piața europeană de smartphone-uri.

În ultimul trimestru al anului trecut, conform unei cercetări de piață publicate de Canalys, producătorii chinezi precum Huawei, Xiaomi sau OnePlus au cumulat o cotă de piață de 32 de procente.

Evident, cel mai mare nume este Huawei, care deține de unul singur 23,6% din piață. Huawei a crescut cu 55,7% față de anul trecut când avea o cotă de 14,8% din piață.

O altă creștere spectaculoasă au înregistrat-o cei de la Xiaomi, care au crescut cu 62%, ajungând în Q4 2018 să dețină 6% din piața europeană de smartphone-uri.

Peste jumătate dintre români, îngrijorați că pot deveni victimele unor infracțiuni cibernetice CITEȘTE ȘI Peste jumătate dintre români, îngrijorați că pot deveni victimele unor infracțiuni cibernetice

Primele două locuri sunt ocupate în continuare de Samsung și Apple, cu 28,7% respectiv 26% din piață. Samsung a scăzut cu un procent față de aceeași perioadă a anului trecut, iar Apple cu 5,1%.

Rocada dintre Apple și Huawei, judecând după evoluția din ultimul an, are toate șansele să se petreacă și în Europa în 2019.

Importanța pe care companiile chinezești o au pe continent ar putea stârni îngrijorare în cancelariile europene. Legăturile din aceste companii și puterea comunistă din China fac ca acestea să fie susceptibile cel puțin de spionaj.

Este deja celebrul cazul Huawei, care este privită cu multă neîncredere în Statele Unite și în unele țări din Europa, unde echipamentele companiei au început deja să fie eliminate din rețelele naționale de comunicare.

viewscnt
Afla mai multe despre
europa
china
smartphone
huawei