Au fost arestați mai mulți adolescenți suspectați de legături cu Lapsus$

Au fost arestați mai mulți adolescenți suspectați de legături cu Lapsus$
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 mar 2022

Poliția din Londra a operat mai multe arestări în legătură cu grupul de hackeri Lapsus$, fiind reținuți șapte adolescenți despre care se crede că au conexiuni cu faimosul grup de hackeri care a spart rețelele unora dintre cele mai mari companii de tehnologie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei șapte au vârste cuprinse între 16 și 21 ani, anunță poliția din Londra, care spune că nu poate oferi mai multe informații despre o investigație aflată în plină desfășurare.

Poliția britanică spune doar că se crede că cei șapte au legături cu Lapsus$, însă se ferește să declare răspicat că aceștia chiar ar fi membrii ai grupării.

Netflix cumpără Boss Fight Entertainment CITEȘTE ȘI Netflix cumpără Boss Fight Entertainment

Presa britanică scrie că liderul grupării ar fi un tânăr de 16 ani, care locuiește împreună cu mama sa și are abilități tehnice extraordinare.

Intervievat de BBC, tatăl unuia dintre adolescenți s-a arătat surprins, spunând că este prima oară când aude de așa ceva. Acesta a mai declarat că, într-adevăr, fiul petrece mult timp la calculator, dar a crezut că doar se joacă.

Lapsus$ a atacat cu succes în ultimele luni companii precum Microsoft, Samsung, Nvidia, Ubisoft și Okta, de la care a furat codul mai multor produse. Hackerii șantajau companiile, amenințând cu publicare codului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
adolescenți lapsus$