Australia va cenzura conținuturile extremiste în mediul online

Australia va cenzura conținuturile extremiste în mediul online
scris 26 aug 2019

Australia va bloca site-urile care difuzează conținuturi "violente și extremiste", a anunțat prim-ministrul Scott Morrison, în urma atacurilor sângeroase comise în martie în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, și pe care agresorul, un cetățean australian, le-a difuzat în direct pe Facebook, transmite AFP.

Comisarul australian pentru securitatea online va colabora cu companiile pentru a bloca accesul la domeniile care propagă documentație teroristă, scrie Agerpres.

Mașinile parcate neregulamentar pe principalele artere ale Capitalei vor fi ridicate începând de astăzi CITEȘTE ȘI Mașinile parcate neregulamentar pe principalele artere ale Capitalei vor fi ridicate începând de astăzi

Totodată, un centru de coordonare în situații de criză, va fi responsabil, 24 de ore din 24, cu supravegherea incidentelor având legătură cu terorismul și a evenimentelor cu violență extremă.

În urma masacrului de la Christchurch, Australia a înființat un grup de lucru împreună cu giganții digitali Facebook, YouTube, Amazon, Microsoft și Twitter pentru a combate răspândirea de materiale extremiste în mediul online.

viewscnt
Afla mai multe despre
continut extremist