Autoritățile americane pregătesc măsuri împotriva înșelătoriilor online bazate pe AI. "Escrocii au o precizie stranie". Și în România falsurile sunt tot mai frecvente

Autoritățile americane pregătesc măsuri împotriva înșelătoriilor online bazate pe AI. "Escrocii au o precizie stranie". Și în România falsurile sunt tot mai frecvente

Awargula | Dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 feb 2024
Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC) pregătește noi reglementări care să prevină imitarea identității online, în contextul unui număr tot mai mare de escrocherii bazate pe inteligența artificială.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Agenția solicită comentarii publice cu privire la o propunere legislativă care ar face companiile responsabile dacă "știu sau au motive să știe" că tehnologiilor lor, inclusiv instrumentele utilizate pentru a crea conținut generat de inteligența artificială, "sunt folosite pentru a dăuna consumatorilor prin furt de identitate", potrivit unei declarații FTC.
Economia britanică intră în recesiune CITEȘTE ȘI Economia britanică intră în recesiune

De asemenea, FTC a precizat că a finalizat noi reglementări referitoare la folosirea identității companiilor și a guvernului, cum ar fi utilizarea de logo-uri în e-mailuri înșelătoare sau trimiterea acestora de pe o adresă guvernamentală. În conformitate cu această regulă, comisia poate intenta procese în instanță menite să îi determine pe escroci să returneze banii obținuți din astfel de înșelăciuni.

FTC a declarat că plângerile în legătură cu fraudele care presupun furt de identitate au crescut vertiginos și este îngrijorată de faptul că AI "amenință să supraalimenteze acest flagel".

"Escrocii folosesc instrumente de inteligență artificială pentru a se da drept alte persoane, cu o precizie stranie și la o scară mult mai largă", a declarat Lina Khan, președintele FTC, adăugând că metode precum clonarea vocii și alte instrumente de inteligență artificială au făcut ca escrocheriile să fie mai ușor de realizat.

Un aflux de conținut deep fake cu persoane de profil înalt a scos la iveală provocările generate de noile instrumente de inteligență artificială. Imagini explicite ale lui Taylor Swift au inundat platforma socială X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, spre exemplu. 
VIDEO Zeci de ruși care îi aduceau un omagiu lui Navalnîi, printre care și jurnaliști, au fost reținuți și băgați în dube de mascați CITEȘTE ȘI VIDEO Zeci de ruși care îi aduceau un omagiu lui Navalnîi, printre care și jurnaliști, au fost reținuți și băgați în dube de mascați

Și în România astfel de falsuri sunt tot mai frecvente. Profit.ro a relatat anterior despre reclamele de tip deep fake de pe platformele de socializare în care celebrități, mai ales din lumea financiară, "se oferă" să dea românilor secretul îmbogățirii rapide.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ftc
deep fake
inselatorii
inteligenat artificiala
inselatorie online