Avenir Telecom: Piața locală de accesorii pentru telefoane mobile a depășit 10 milioane de unități în 2017. În acest an, estimarea este pentru o creștere de minimum 10%

Avenir Telecom: Piața locală de accesorii pentru telefoane mobile a depășit 10 milioane de unități în 2017. În acest an, estimarea este pentru o creștere de minimum 10%

Costin Soare, Director Operațional Avenir Telecom România

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 22 ian 2018

Piața locală de accesorii pentru telefoane mobile a depășit anul trecut 10 milioane de unități, potrivit unei estimări realizate de Avenir Telecom, companie cu afaceri de peste 55 milioane de lei din distribuția de telefoane, accesorii pentru telefoane mobile și servicii de telecomunicații din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Estimarea ia în calcul numărul de telefoane inteligente vândute anul trecut (care se apropie de 4 milioane de unități), fiecare nou terminal cumpărat generând achiziția a cel puțin două accesorii.

La acestea se adaugă și telefoanele mobile deja existente în piață, care generează achiziții suplimentare de accesorii, precum folii și carcase de protecție.

Pentru acest an, piața de accesorii pentru telefoane mobile este estimată să crească cu cel puțin 10%, ca volum, față de anul trecut, în principal ca urmare a creșterii vânzărilor de smartphone-uri, a declarat, pentru News.ro, directorul operațional al grupului francez Avenir Telecom, Costin Soare.

“Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, ajutați de ofertele și subvențiile oferite de operatori și retaileri, precum achizițiile în rate și la abonament. Având telefoane mai scumpe și care, acum, nu se mai diferențiază foarte mult vizual, utilizatorii au devenit mai interesați de protejarea și personalizarea acestora. Pe măsură ce comportamentul de consum s-a schimbat, iar utilizatorii au văzut avantajele și utilitatea accesoriilor, s-a creat, în mod natural, un context benefic business-ului de accesorii de calitate pentru smartphone”, spune Costin Soare, director operațional la Avenir Telecom, subsidiara locală a grupului francez Avenir Telecom, producător și distribuitor al accesoriilor și telefoanelor Energizer.

Compania americană Fitbit a trimis echivalentul a peste 12 milioane lei în România CITEȘTE ȘI Compania americană Fitbit a trimis echivalentul a peste 12 milioane lei în România

O altă tendință care oferă oportunități pe piața de accesorii este schimbarea modului de utilizare a unui smartphone, folosit tot mai mult pentru navigarea pe Internet. Acest fapt presupune și un consum mai mare de energie și atrage cu sine nevoia de accesorii, precum încărcătoare auto, baterii externe și cabluri de încărcare.

Preferințele românilor în materie de accesorii se îndreptă, în primul rând, către carcase, huse și folii de protecție și huse din categoria fashion și răspund nevoii acestora de a-și proteja și personaliza telefoanele.

Următoarea nevoie a utilizatorilor de telefoane mobile are legătură cu încărcarea acestora. De aceea, încărcătoarele de mașină, cablurile de încărcare și cele de date închid topul preferințelor românilor în materie de accesorii pentru telefoane mobile.

Profi continuă extinderea la nivel național, depășind pragul de 700 de magazine CITEȘTE ȘI Profi continuă extinderea la nivel național, depășind pragul de 700 de magazine

Dezvoltarea pieței de accesorii pentru telefoane mobile a fost susținută și de marii producători de smartphone-uri la nivel mondial care au dat o importanță din ce în ce mai mare accesoriilor, dar și de operatorii și retailerii GSM care au mizat pe o strategie de prețuri mai mici în România, în comparație cu cele practicate în țările din regiune.

În România, Avenir Telecom operează unul dintre cei mai mari retaileri GSM, Internity, cu o rețea națională de 51 de magazine.

Internity oferă produsele și serviciile operatorului de telefonie mobilă Telekom România, precum și o gamă extinsă de telefoane și accesorii GSM sub marca proprie Energizer.

Conform www.termene.ro, afacerile Avenir Telecom au scăzut ușor în 2016, la 55,6 milioane de lei, și au generat un profit de aproape 47.000 lei, de la pierdere de 1,3 milioane de lei în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
avenir telecom
accesorii
telefoane mobile